![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 6 [ 85 posts ] Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5220XM] Jak tworzyć patche, zmienić czcionkę, PPU? Pytania ogólne. |
---|
![]() |
29 Jan 2010, o 17:25 |
Kiciock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Chciałbym bardzo zrobić kilka rzeczy w swojej nokii i potrzebuję pomocy bo ja to bardziej wiem jak procesor w komputerze podkręcić niż nokię modować
![]() -zmiana czcionki na tą zbior-dzialajacych-czcionek-do-patchy-s40-vt290-15.htm#p27064 lecz nawet nie mogę jej pobrać, mógłby ktoś reupload zrobić? -chciałbym pobawić się ppu(?) odblokowywanie-ukrytych-funkcji-telefonu-edycja-konf-ppu-vt302.htm Czego będe potrzebował? Plików z oprogramowaniem, programów? Na tej czcionce mi bardzo zależy tylko nie wiem czy ktoś ją jeszcze ma ![]() Mile widziane jakieś proste tutoriale i wskazówki, czytałem sporo tematów i widzę, że Wy tu się bardzo dobrze znacie to poprowadzicie mnie za rączke ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 29 stycznia 2010, o 18:07 ] Każdy tutaj potrzebuje pomocy, więc taki tytuł tematu jest denny. Trzeba było napisać o konkretach... |
Last post |
![]() |
![]() |
29 Jan 2010, o 17:37 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chris91 wrote: Czego będe potrzebował? 1. Phoenix'a oraz PPModd'a 2. Paczki z oprogramowaniem do Twojego telefonu 3. Kabla USB (do komórki) Oprogramowanie znajdziesz tutaj (musisz je wrzucić do Phoenix'a) http://nokiahacking.pl/nokia-5220-xpress-music-vt1426.htm Z oprogramowania wyciągasz plik z rozszerzeniem .ppm_b i edytujesz najnowszą wersją PPModdd'a http://nokiahacking.pl/edycja-czcionek-za-pomoca-programu-ppmodd-vt382.htm Następnie za pomocą tego poradnika wgrywasz zmodyfikowany PPM do telefonu: http://nokiahacking.pl/jak-wgrywac-patche-flasowanie-zmodyfikowanym-plikiem-ppm-vt4326.htm I gitara! |
![]() |
![]() |
29 Jan 2010, o 18:03 |
Przydałby się jakiś mirror phoenix'a na MU bo tak to nigdy nie ściągne
![]() Jeszcze mam dwa pytania: -czy paczka z oprogramowaniem nie musi być najnowsza? I czy nie można jej przypadkiem wyciągnąć jakoś z telefonu? -co tracę po wgraniu takiego patcha? Jakieś pliki, ustawienia? I tak spytam z ciekaowści oradę, co jeszcze mogę ciekawego zmienić w swojej nokii? Jakieś ciekawostki? O i jeszcze coś, jak usunąć tą chorą ikonkę "plus.pl" z menu? |
![]() |
![]() |
29 Jan 2010, o 18:10 |
Chris91 wrote: -czy paczka z oprogramowaniem nie musi być najnowsza? I czy nie można jej przypadkiem wyciągnąć jakoś z telefonu? Obojętnie jaka, ważne żeby była taka sama lub nowsza od tej, co masz w telefonie (wpisz *#0000# na klawiaturze to Ci wyskoczy). Najlepiej wziąść taką, na którą jest najwięcej patchy do pobrania ![]() Chris91 wrote: -co tracę po wgraniu takiego patcha? Jakieś pliki, ustawienia? Wgrywając patch do telefonu możesz wybrać w oknie Phoenix'a tryb w jakim ma być wgrany soft: - Restore User Product (nie kasuje żadnych plików i zachowuje wszystkie ustawienia) - Refubrish (zostaną przywrócone ust. fabryczne). |
![]() |
![]() |
29 Jan 2010, o 18:13 |
Tomi1134 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Paczka z oprogramowaniem, nie musi być najnowsza, ale przez to jest więcej rzeczy do pokręcenia, najlepiej gdyby była ta wersja, którą masz w telefonie, albo nowsza.
Plików z telefonu nie tracisz (no chyba że będziesz go paczował razem z refurbish'em) z ustawieniami już nie pamiętam,bo dawno s40 nie flashowałem ![]() Możesz jeszcze dodać jakieś ikonki do menu... |
Last edited by Tomi1134 on 29 Jan 2010, o 18:15, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
29 Jan 2010, o 18:13 |
Chris91 wrote: I tak spytam z ciekaowści oradę, co jeszcze mogę ciekawego zmienić w swojej nokii? Jakieś ciekawostki? Czcionkę, dodać slang, zmienić wszystkie ikonki oraz dźwięki, zmienić skórkę odtwarzacza, usunąć zbędne języki itd. Możesz też w PPU dodać skrót do odtwarzacza do menu głównego oraz wyłączyć pytanie o dostęp aplikacji do danych. Aha, można jeszcze edytować inny plik softu: .image (ale wtedy trzeba wgrywać soft w trybie refubrish) Zajrzyj do mojego podpisu - drugi link ![]() |
Last edited by kosmita1993 on 29 Jan 2010, o 18:15, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
29 Jan 2010, o 18:14 |
W profilu mam przecież wersję softu czyli 07.23 a tamten co podałeś jest 05.xx i co teraz? Skąd nowszą pobrać?
|
![]() |
![]() |
29 Jan 2010, o 18:16 |
Chris91 wrote: Skąd nowszą pobrać? Program NaviFirm - służy do pobierania softu na nokie. Poszukaj go na forum. |
![]() |
![]() |
29 Jan 2010, o 18:17 |
jonny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chris91 wrote: -zmiana czcionki na tą zbior-dzialajacych-czcionek-do-patchy-s40-vt290-15.htm#p27064 lecz nawet nie mogę jej pobrać, mógłby ktoś reupload zrobić? Na tej czcionce mi bardzo zależy tylko nie wiem czy ktoś ją jeszcze ma ![]() Dodałem nowy link do tej czcionki. Nie wiem w sumie jakie tam masz problemy... link z 4shared też przecież działa. ![]() |
![]() |
![]() |
29 Jan 2010, o 18:21 |
Kosmita dzięki lecę szukać
![]() johnny zapomniałem tam napisać, że już mi się pobrało niestety dopiero przez akcelerator. Teraz tak trochę bez ładu i składu ale może się ktoś połapie. Co do ikon to mam fajny motyw i nie potrzebne mi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
29 Jan 2010, o 18:24 |
Chris91 wrote: ten slang to co to jest? Podmiana tekstów, np. "usuń" zamienione na "wypier***" hehe |
![]() |
![]() |
29 Jan 2010, o 18:25 |
jonny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chris91 wrote: A ze skinami do odtwarzacza dużo roboty jest? zmiana-skorek-odtwarzacza-w-nokiach-s40v5-np-5310xm-vt926.htm To jest banał, podmiana czcionki przy tym jest trudna. ![]() |
![]() |
![]() |
29 Jan 2010, o 18:26 |
kurupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gotowca nie dostaniesz. xd
Skiny od odtwarzacza - banalna sprawa ![]() Slang - jest to podmiana tekstu z Menu na taki bardziej ziomalski ![]() |
![]() |
![]() |
29 Jan 2010, o 18:50 |
Zaciekawił mnie slang
![]() ![]() ![]() [ Dodano: 29 sty 2010, o 17:50 ] No panowie przepraszam za post pod postem no ale już czcionki podmieniłem, jak usunąć zbędne języki? Co moge jeszcze zrobić ciekawego w tym ppmod? |
![]() |
![]() |
29 Jan 2010, o 18:56 |
adrianus931 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chris91, zbęde języki usuniesz ppmodem. Zmienisz nim slang i wiele rzeczy wszystkie poradniki są w dziale artykuły> modyfikacje softu s40
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next Page 1 of 6 [ 85 posts ] Previous topic | Next topic |
|