![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Tutoriale |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 7 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Jak z telefonu zrobić kamerkę internetową? |
---|
![]() |
17 Apr 2011, o 22:41 |
LubiaK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Warelex Mobiola Web Camera
Program służy do przekształcenia twojego telefonu w kamerę łącząc się z nim poprzez WiFi, Bluetooth lub USB Główne cechy: * Przekształca telefon w kamerę wysokiej rozdzielczości. * Pracuje w trybach WiFi, Bluetooth, USB. * Możliwość dodania video efektów do transmisji video. * Współpracuje ze Skype, Yahoo, YouTube, MSN, AOL IM, ICQ i wieloma innymi. * Aplikacja kompatybilna z Windows Vista/XP/2003/2000. Co potrzebne: 1. Program wraz z instalką 2.Telefon z symbianem oraz kabel usb i rzecz podstawowa kamerka z przodu ale i z tyłu też powinna łapać. Instalacja: 1. Pobrany plik wypakowujemy i instalujemy mobiola_webcam_3_0_19_shp_s60v5 na komputerze a webcam_s60_v_3_0 na telefonie. 2. Telefon podłączamy przez kabel USB w trybie NOKIA PC. 3. Uruchamiamy zainstalowany program na PC oraz instalkę w telefonie. 4. Po uruchomieniu aplikacji w telefonie bierzemy Opcje->Connect->USB. 5. W programie na PC wybieramy z prawej strony połączenie (w tym przypadku USB) i w Invalid wybieramy nasz port COM pod którym był podłączony nasz telefon. 6. W telefonie aplikację można jeszcze ustawić na kamerkę z przodu i na kamerkę z tyłu. Dodam jeszcze że sam testowałem aplikacje i na Skeypie mi smigała wysmienicie ![]() To tyle poradnik robiłem sam i pozwalam kopiować go na inne stronki tylko wraz z podaniem twórcy czyli mnie ![]() |
Last edited by LubiaK on 25 May 2011, o 21:38, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
17 Apr 2011, o 22:59 |
Kiciock ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja ze swojej strony polecę epoccam-pro-vt18610.htm gdyż ten program nie działał na mojej 5230 chociaż wiele kombinowałem. EpocCam jest imho dużo prostszy i wygodniejszy.
|
![]() |
![]() |
24 May 2012, o 16:13 |
nowy1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja polecam też sprawdzić inne programy tego typu jak np. SmartCam który wg mnie jest trochę szybszy od mobioli.
Warto tez sprawdzić: TrendCam Qik v0.09.56 OctroVideo Motvik WWIGO livestream Bambuser i yograbo |
![]() |
![]() |
15 Oct 2012, o 01:08 |
aleksandra2609 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mi skype nie chce znalezc kamerki
|
![]() |
![]() |
21 Nov 2012, o 23:13 |
mrmisiek196 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Właśnie pomóźcie mi to zrobić ... Mam samsunga i8510 z symbianem 60v3 ale i nie moge zrobić zadnej z tych metod... bo albo potrzebuje Nokia Pc suit co na samsungu nie działa lub potrzebne są jakieś KEY-e ...
|
![]() |
![]() |
22 Nov 2012, o 00:55 |
Aero12 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mrmisiek196,
LubiaK wrote: * Aplikacja kompatybilna z Windows Vista/XP/2003/2000. Widzę,że masz Se7en.Pokombinuj z trybem zgodności może ![]() |
![]() |
![]() |
22 Nov 2012, o 18:03 |
mrmisiek196 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie działa... znasz może jakiś inny program oprucz Warelex Mobiola Web Camera i SmartCam ?? bo oby dwie nie działają, Znaczy smart cam wysztko dobrze jest ale tam trzeba coś chyba ustawić w nokia pc Suit a ja mam samsunga...
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 7 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Tutoriale |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)