Witam. Mam pewien nieprzyjemny dla mnie problem. Planuję zrobić z telefonu nawigację offline, która ma równolegle działać z Endomondo przez bardzo długi czas. Stąd też odpada opcja online. Trasa jaką chcę zrobić jest długa (ok 100 km), i zapisywanie odcinków jej nie ma sensu, tym bardziej że potrzebuję szczegółowej mapy (jadę rowerem, myślę o "nie głównych" drogach).
Jest jakiś myk, żeby tak działała bez zarzutu (wyświetlacz wyłączony, tylko zapowiedzi przez słuchawki)?
Dodam od siebie - nie potrzebuję żadnych dróg rowerowych, byle była opcja podróży pieszej.
W ostateczności myślę nad Navfree, tylko że nie wiem jak ona by działała i czy (najlepiej) szłoby najpierw ustalić trasę przez komputer.
Dodam że fajnie jakby telefon mi uciągnął 20h GPSowania, oczywiście bez karty SIM w offline (sygnał GPS złapię jeszcze przez AGPS z WiFi z domu [przy budynku mam zasięg jeszcze]), w tym z 10-15 godzin muzyki. Zbędne appki pomrożę, co by nie próbowały mi zżerać baterii, a sam telefon będzie miał prawdopodobnie uruchomioną aplikację NightMode. Mój fon to niezmiennie S Advance.
Do rozmów wezmę drugi (Nokię ).