Myślę nad zakupem niedrogiego rutera do telefonu. Co byście mi polecili, w przedziale cenowym do powiedzmy 70-80zł? Zależy mi na jak największym zasięgu, no ale wiadomo, za tę cenę cudów nie oczekuję. Mam internet radiowy, antenka i access pointa na dachu, tak jbc, może się przyda
Nokia N8-00 Dark Grey | Nokia AD-54 + Sony Ericsson HPM-70 | Nokia CA-75U | Nokia CA-156 | Nokia CA-157 | Nokia MD-8
Jak do domu to za nic innego nie chcę innych jak Netgear. Chyba nawet mam jakiegos na zbyciu. Muiał bym tylko poszukać do niego zasilacza i mogę go oddac za zwrot kosztów wysyłki.
Mnie też by się przydał jakiś tani router do X8, mam internet kablowy, tzn. ciągnięty z kafejki bramę dalej. Nie wiem czym te wszystkie routery się różnią, więc raczej chciałbym taki niedrogi i żeby nie był awaryjny.
Na kablowym też? To nie jest taki kablowy, że wpina się kabel do modemu, a modem do sieciówki, ten kabel idzie od dostawcy prosto do sieciówki, bez żadnych modemów i innych pierdół, nie znam się na tym, dlatego wolę dopytać.
Na kablowym też? To nie jest taki kablowy, że wpina się kabel do modemu, a modem do sieciówki, ten kabel idzie od dostawcy prosto do sieciówki, bez żadnych modemów i innych pierdół, nie znam się na tym, dlatego wolę dopytać.
Są trzy rodzaje routerów WiFi: - dla kablówek (DSL) - dla Neo (ADSL) - dla mobilnych (nie wiem jak się nazywa)
Ty chyba masz UPC jak pamiętam, a oni już dawno oferują routery WiFi. W przeciwnym wypadku dokup router WiFi DSL.
Wodnik Szuwarek wrote:Ty chyba masz UPC jak pamiętam, a oni już dawno oferują routery WiFi. W przeciwnym wypadku dokup router WiFi DSL.
Niezależnie skąd ma internet to router może kupic jaki chce. Różnice są tylko w modemach a to już powinien otrzymać od dostawcy internetu w ramach instalacji. Do niego podpina router i rozdziela sobie sygnał tam gdzie chce, Wi-Fi czy po kablach.