![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 19 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[C7-00] Jaki product code dla ORANGE PL? |
---|
![]() |
4 May 2011, o 09:49 |
wiertolot ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może ktoś zna orginaly ten product code spod klapki telefonu Nokia C7-00 dla sieci Orange PL,bo ostatnio ukazła również dla tej sieci,bo szukam i nigdzie nie moge znaleźdź.......?
Bo mam swój telefon Nokia C7 brandowany z Play i z miłą chęcią bym przebrandował go na Orange,gdyż używam telefonu w tej sieci i temu mi potrzebny orginalny ten product code dla Orange PL i Nokia C7-00. Proszę o pomoc.Dziękuję z góry.Pozdrawiam [ Dodano: 4 maja 2011, o 09:49 ] Bo posiadam inne product code dla NOKIA C7-00 ,a dla Orange PL ni mam,oto inne: Trzy pierwsze są niebradowane: 059B530: C7-00 RM-675 bez branda PL Charcoal Black V1_COLOR 059B4W2: C7-00 RM-675 bez branda PL Frosty Metal V1_COLOR 059B4R4: C7-00 RM-675 bez branda PL Mahogany Brown V1_COLOR Brandowane dla danej sieci: 059F8X0: C7-00 RM-675 Play Mobile PL Charcoal Black V1_COLOR 059F558: C7-00 RM-675 Play Mobile PL Frosty Metal V1 059G2H1: C7-00 RM-675 Polkomtel SA PL charcoal black v1 059F8L6: C7-00 RM-675 Polska Telefonia Cyfrowa Era PL (Charcoal Black) V1_COLOR 059F710: C7-00 RM-675 Polska Telefonia Cyfrowa Era PL (Frosty Metal) V1 Orange PL ma oprogramowanie niebrandowane i product code dla niego będzie taki jak 3 pierwsze z góry,ale niestety mają jeszcze jako jedyni simlocka,a i dostępne kolory u nich tego telefonu to tylko czarny i brązowy; Srebrnego koloru niestety brak. Pozdrawiam |
Last edited by wiertolot on 7 May 2011, o 10:19, edited 3 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
4 May 2011, o 11:43 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Poszukałem teraz w NaviFirm i rzeczywiście nie ma takiego wariantu. Wszystkie polskie sieci prócz Orżnij.
|
![]() |
![]() |
4 May 2011, o 12:20 |
po to mi brand Orange ,bo używam telefon w tej sieci i mi pasi i podoba,
a niestety mam brandowany z innej; Ma ktoś ten orginalny product code dla Nokia C7 dla sieci Orange PL. Będę ogromnie wdzięczny.Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
4 May 2011, o 14:14 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem, czy wiesz, ale brandowane oprogramowania sa okrojone z niektórych funkcji.
|
![]() |
![]() |
4 May 2011, o 18:36 |
to nic ,ale potrzebny jest product code dla Orange PL i Nokia C7;
|
![]() |
![]() |
4 May 2011, o 19:46 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co ci to da jak na serwerze Nokii nie ma softu Orange?
|
![]() |
![]() |
5 May 2011, o 05:48 |
jak na serwerze Noki nie ma softu Orange jak musi być ,bo są już w ofercie Orange PL dostępne dwa telefony Nokia C7-00 koloru czarnego i brązowego,może mają w nich niebrandowane softy,jak tak mówisz choć w to wątpie.Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
5 May 2011, o 19:50 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No nie ma. Sprawdź sobie navifirmem.
|
![]() |
![]() |
5 May 2011, o 21:15 |
adrian-93 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wrzuć sobie czysty soft od Nokii i będzie git majonez przynajmniej wszystko będzie jak trzeba a nie to co z tymi śmiesznymi brandami.
|
![]() |
![]() |
17 May 2011, o 20:03 |
Więc sam poszedłem do salonu Orange PL,obejrzałem szczegółowo telefon NOKIA C7-00 i product code jego to: 059B530;
Czyli wniosek taki w Orange PL telefony NOKIA C7-00 są niebrandowane i mają orginalne oprogramowanie NOKIA POLAND,z jednej strony to bardzo dobrze,na obudowie znaczków Orange też nie ma,ale jedyną wadą ich jest to,że mają i dają jako jedyna sieć w Polsce SIMLOCKA. Choć można tego simlocka zdjąć u nich w salonie firmowym za 77 zł. i wtedy nie traci gwarancji,ale są to wiadomo dodatkowe koszta!!!!! A dodam jeszcze,że w Orange PL dostępne są dwa kolory tego telefonu Nokia C7-00: czarny i brązowy; Srebrnego koloru niestety brak. W sieci Plus natomiast same czarne. W sieci Era :srebrne i czarne.Brak brązowego. Sieć Play oferuje też tylko 2 kolory tej Nokia C7-00,czyli srebrny,czarny,brązowego natomiast brak,ale ciężko to u nich dostać i aktualnie jak orientuje mają braki w magazynie i nie mają aktualnie tego telefonu na stanie,bo został rozkupiony w czasie trwania promocji wszyskie Nokie za 1 zł i wogóle ni mają lub bioro tylko pracownicy. Sieci Era,Plus,Play simlocka nie dają w swoich telefonach,ale niestety wszystkie telefony mają u nich brandowane oprogramowanie. Pozdrawiam. [ Dodano: 17 maja 2011, o 20:03 ] A MAM JESZCZE PYTANKO ,JAK MAM WERSJE SOFTA W SWOJEJ NOKIA C7 NAJNOWSZA Z 1.03.2011 NUMER 014.002 I WGRAM POPRZEZ PHOENIX NA TO STARSZĄ WERSJE SOFTA NUMER 013.016 TO UWALE TELEFON CZY NIE....? I CZY MOŻNA TAKĄ KOMBINACJE UCZYNIĆ PHOENIX I WGRAĆ STARSZĄ WERSJE POPRZEZ FLEASHING.............???/ PROSZĘ PILNIE O ODPOWIEDŹ. |
![]() |
![]() |
17 May 2011, o 20:10 |
Wyłącz Caps lock i to się nie uda, bo to SL3
|
![]() |
![]() |
17 May 2011, o 20:49 |
czyli z 14.002 wersji softa nie zmienie na 13.016........,uwali telefon czy nie pójdzie instalacja...???
a z 14.002 niebrandowane na 14.002 brandowane i na odwrót można nainstalować? proszę pilnie o odpowiedzi, bo chce zmienić na starszą wersje tego softa temu ,że sieć Era i Play ma takowe brandowane wersje softów 13.016,a chodzi mi jedynie o wyciągnięcie z tych softów brandowanych wszystkich tapet i dodatków jakowe są tam powrzucane z tymi brandami, proszę o pomoc,może ktoś ma wszystkie tapety z tych brandowanych softów z sieci Era i Plus,bo w Orange ni ma,a z brandowanego softa Play już posiadam; dzięki z góry ,pozdrawiam |
![]() |
![]() |
17 May 2011, o 20:49 |
Tak, brandy możesz zmieniać, ale Downgrade w SL3 uwala fony, i idzie stawić ino box'em.
A tapety wyciągniesz Nokia Cookerem. |
![]() |
![]() |
17 May 2011, o 20:54 |
Portalnet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tez sie przylacze do prosby , szczegolnie chodzi mi o tematy z ERA, jak by ktos gdzies mogl by wrzucic do sciagniecia
|
![]() |
![]() |
17 May 2011, o 20:55 |
jeszcze raz bo nie rozumiem,
czyli tą samą wersje softa można zmieniać,jedynie jak dam starszą to uwale,teraz w końcu już czaje. A jak tym Nokia Cookerem wyciągnąć te tapety i to na telefonie robi czy wystarczy mieć tą wersje softa na komputerze i ten program......? A może ktoś posiada i by wrzucił gotowe, bo chodzi mi o wszystkie tapety dla Nokia C7 z brandów 13.016 dla sieci Era i Plus ,bo dla Play jak pisałem już posiadam z wersji bodajże 12.001,to w nowszych pewnie te same dali,a w Orange ni ma bo jest tylko niebrandowany soft,ale też by jakieś przydały te tapetki w rozdzielczści 360x640 dla tej Nokia C7 brandowane też dla Orange; Odnośnie motywów chyba we wszystkich są te same trzy podstawowe:black,brown,dark to wszędzie jest; Chyba ,że Era ma dodatkowy to też by przydał z tego branda. Proszę o pomoc w tych kwestiach.Dziękuję z góry.Pozdrawiam |
Last edited by wiertolot on 17 May 2011, o 21:11, edited 7 times in total. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 19 posts ] Previous topic | Next topic |
|