![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 3 [ 33 posts ] Go to page 1, 2, 3 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Jakie kodeki zainstalować? |
---|
![]() |
4 Jan 2010, o 00:18 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam.
Jestem po formacie i mam problem, otóż zainstalowałem K-Lite Codec Pack 5.51 Full i w ogóle nie chce filmów otwierać, ani w *.avi, ani w *.rmvb. Mam program Subedit player, bo wg. mnie nie ma lepszego programu, a Windows Media Classic się wiesza przy przewijaniu. |
Last post |
![]() |
![]() |
4 Jan 2010, o 00:22 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hoppek,
Stery od grafiki zainstalowałeś? Jaki to system? Ja polecam ci z czystym sumieniem zainstalować Real Alternative (rmvb itd), K-Lite Codec Pack 5.51 Full oraz kmp player i wszystko będzie ci bardzo ładnie chodziło. |
![]() |
![]() |
4 Jan 2010, o 00:30 |
![]() |
![]() |
4 Jan 2010, o 01:00 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
k-litle mega codec pack
|
![]() |
![]() |
4 Jan 2010, o 01:22 |
jojo87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z czystym sumieniem mogę polecić to samo co wyżej. Sam tego używam już od kilku ładnych lat.
Zwróć jednak uwagę, że jest wersja bez "mega" w nazwie, jest ona po prostu okrojona. |
![]() |
![]() |
4 Jan 2010, o 01:59 |
marys ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja używam
DivX Codec 6 realalt123 - kodek na rmvb można oglądac w dowolnym programie np: bestplayer quicktimealt173 - kodek na rmvb tu tak samo j/w XP Codec Pack 1.3.4 I nie posiadam problemów z odpaleniem filmów! |
![]() |
![]() |
4 Jan 2010, o 03:34 |
Dzisiaj po szkole zobacze te kodeki, a dodam, że Winamp nie chce otwierać piosenek, bo wyskakuje jakiś błąd z wtyczką DirectSound.
|
![]() |
![]() |
4 Jan 2010, o 10:26 |
michero ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A directX masz?
|
![]() |
![]() |
4 Jan 2010, o 12:47 |
michero, mam, instalował sie przy instalacji driverów od grafiki, a przez WMP działa muzyka, ale mi zależy na Winampie.
|
![]() |
![]() |
4 Jan 2010, o 14:23 |
marys ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
4 Jan 2010, o 16:06 |
pawex ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja polecam ci sterowniki ACE Mega Codec Pack 6.03 do obrania z dobreprogramy
![]() |
![]() |
![]() |
4 Jan 2010, o 16:42 |
pawex wrote: Mega Codec Pack Miałem którąś wersję nich ale nie polecam. Co prawda instalator zajmuje znacznie więcej niż Mega Codec Pack-a ale koniec końców był taki, że niektóre filmy nie chodziły mi. Po ich usunięciu a zainstalowaniu MCP działały tak jak powinny ![]() |
![]() |
![]() |
4 Jan 2010, o 16:45 |
Made ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przed instalacją usuń wszystkie kodeki i playery (Sub Edit też wgrywa swoje kodeki). Następnie resetujesz komputer I nie kombinuj tylko instaluj tak:
Allplayer: K-Lite Mega Codec Pack Full: Real Alternative: Lepszej konfiguracji nie znajdziesz player+kodeki+rmvb |
![]() |
![]() |
4 Jan 2010, o 16:53 |
Made wrote: K-Lite Mega Codec Pack Full Nie to, żebym się czepiał ale z dobry msc temu instalowałem Windows i zainstalowałem, którąś nowszą wersję. I ku mojemu zdziwieniu część filmów mi nie działa. Usunąłem ją i zainstalowałem K-Lite Mega Codec Pack (bez "Full" w nazwie), co dziwne to instalator tej wersji zajmował więcej niż "pełnej" i póki co nie trafiłem na film, który by mi nie chciał odpalać. Mam "K-Lite Mega Codec Pack 5.5.1".I jeszcze jedno, nie wybieraj wszystkich kodów podczas instalacji "K-L MCP" tylko wybierz profil, który wymaga największej pojemności instalowanych kodów. Kiedyś (już z dobry rok temu) wybrałem wszystkie i najwyraźniej miałem jakieś zdublowane bo filmy nie działały. |
![]() |
![]() |
4 Jan 2010, o 16:59 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
K-lite chyba najlepsze, ja mam i mi wszystkie filmy śmigają tylko tez jakąś starszą wersję.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2, 3 Next Page 1 of 3 [ 33 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)