1. Jak odróżnić pliki *.NIF jedno-klatkowe od wieloklatkowych? Gdy program o nazwie NIFviewer nie otworzy NIFa to oznacza że jest on wieloklatkowy? Co za tym idzie, mam pewność że gdy otworzy plik to będzie jedno-klatkowy?
2. Czy podmienione grafiki w PPM sekcja ANIM muszą mieć dokładnie te same rozmiary (długość i szerokość)?
3. Jak to jest jeśli chodzi o jakość i przeźroczystość przy konwertowaniu z *.BMP do *.NIF?
4. Czy można dowolnie manipulować opcjami w pliku menusettings.xml? Np:
Jest sobie menu główne:
I wycinam z niego radio:
Przenoszę je tutaj:
Ma szansę to zadziałać? Czy może zrobić coś w stylu:
W pliku menusettings.xml znajduje się również zapis: <!-- See menu_defs.xml for possible menuitems -->
Ktoś ma ten plik? U siebie go nie widzę.
5. Mogę bezboleśnie wywalić wszystkie domyślne aplikacje z Contentu bez usuwania linków do nich w menusettings.xml?
Miałem kiedyś przypadek że uwaliłem nokię przez to że usunąłem plik .bmk z poziomu managera plików w javie. Wszedłem w idź do i wybrałem folder z zakładkami i... biały ekran pomrugał parę razy.
Uff to na tyle. Szukałem w necie o tym ale niewiele znalazłem. Wiem że mogę to sprawdzić metodą prób i błędów, ale zwyczajnie szkoda mi czasu na to co ktoś może mi odpowiedzieć w 3 minuty. Chyba że nie ma takiej osoby to trudno.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Jeśli źle trafiłem z działem poproszę o przeniesienie.
Pozdrawiam, Dragolice.