Register Login

Site RulesFAQSearchContact
PortalBlogWikiChat

Previous topic | Next topic
Page 1 of 1 [ 1 post ]
Print view
Write comments Post new topic

Kobiece gadanie, czyli prawie 4 lata ciągłych rozmów

Post Kobiece gadanie, czyli prawie 4 lata ciągłych rozmów 10 May 2009, o 01:39

Male - Friend  Posts/Topics1002/268  Reputation point 2559 
Offline  Profile  WWW   
Windows XP Firefox
Image

Jak dużo czasu dziennie wisisz na telefonie? Jesteś gadułą czy też telefon służy Ci jedynie do załatwiania interesów. Na temat sposobu prowadzenia rozmów telefonicznych i ich długości badania w Wielkiej Brytanii przeprowadziła firma Phonepiggybank.com (utylizacja komórek). Z badań wynika, że przeciętna Brytyjka, w ciągu swojego życia wykonuje i odbiera około 288 tys. rozmów telefonicznych. Wziąwszy pod uwagę to, że 55% rozmów to rozmowy biznesowe - trwające około 4 minut, a 45% to ploty ze znajomymi (średnio 10 minut) wyjdzie nam na to, że kobieta koło 60- tki przegadała w swoim życiu…3 lata i 9 miesięcy. Bez przerwy. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć żeby można było dziennie wykonywać prawie 20 telefonów, z czego połowa rozmów miałaby być bezcelowa, ale może się mylę…. mężczyźni mogą odetchnąć z ulgą - marnują zdecydowanie mniej życia na gadanie niż kobiety.

W badaniach uzyskano również inne ciekawe dane. Na przykład aż 80% użytkowników kłamie, aby móc wreszcie rozłączyć się z nadmiernie rozgadaną osobą. 70% nie odbiera telefonu nie chcąc rozmawiać z osobą dzwoniącą, a co piąta osoba wysłała erotycznego SMSa nie do tej osoby do której chciała.

To wszystko w Wielkiej Brytanii. A jak u nas? Mieliście jakieś ogromne wpadki telefoniczne? Mnie zdarzyło się na ogromnym fochu zwyobrażać mojego ówczesnego partnera i zamiast wysłać to do mojej przyjaciółki, SMS powędrował do niego… mała pomyłka okazała się gwoździem do trumny… podzielcie się tragicznymi / śmiesznymi / dramatycznymi historiami.

fot.:Yamamoto Ortiz/SXC
Reply with quote 

Write comments  Post new topic

Page 1 of 1 [ 1 post ]
Previous topic | Next topic

Search for

Jump to

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests