![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Pomoc Techniczna » [S60] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 3 of 4 [ 50 posts ] Go to page Previous 1, 2, 3, 4 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[N8-00] kod zabezpieczajacy Nokia N8 |
---|
![]() |
15 Feb 2014, o 09:56 |
and9 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
przesyłam logi z flashowania:
https://drive.google.com/file/d/0B7mWTr ... sp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B7mWTr ... sp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B7mWTr ... sp=sharing [ Dodano: 15 lut 2014, o 08:06 ] A jak wgrywam soft jafem ,mam takie komunikaty: [ Dodano: 15 lut 2014, o 08:56 ] natomiast jak robiłem jafem na włączonym telefonie to logi miałem takie: |
Last post |
![]() |
![]() |
15 Feb 2014, o 11:54 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Log z Phoeniksa to ten cały TEKST stąd:
![]() Możesz spróbować go tu wkleić, bo w tym z JAF-a to nie widzę nic, co mogłoby naprowadzić na jakiś trop, co jest nie tak. Hm, a nie masz jeszcze jakichś programów typu Nokia PC/Ovi Suite otwartych w tle? Nie mam innych pomysłów. Może ktoś... |
![]() |
![]() |
15 Feb 2014, o 13:31 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
JAFem raczej nie zrobisz N8, zbyt nowy telefon.
Może jakby poszukać i podogrywać paczki z loaderami ale to też nie zawsze działa. Lepiej robić ją Phoenixem |
![]() |
![]() |
15 Feb 2014, o 17:54 |
Phoenixem mogę wgrywać tylko na kompie z windoes xp , bo na windows 7 64 bit nic nie mogę zrobić nie łączy mi się z telefonem, a ten błąd z jafa Reading SW version...Error reading rap ver! to chyba odczytywanie wersji sw , zauważyłem że jest taki przycisk w Phoenixie przy opcjach fiashowania , nic wam to nie mówi? ,może to mażna naprawić Phoenixem wciskając jako opcję flashowania ? natomiast jak podłączam telefon do kompa to pakiety nokia suite odpalają się ale je wyłączam ,chyba to wystarczy ,jak sprawdzić na 100% czy nie są one w tle? A może macie link do najnowszego softu do mojej niebieskiej nokii ,bo wgrywam w tym momecie taki sam jak mam w telefonie? Z góry dzięki za pomoc.
|
![]() |
![]() |
15 Feb 2014, o 18:55 |
MUsk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
and9 wrote: a ten błąd z jafa Reading SW version...Error reading rap ver! to chyba odczytywanie wersji sw , zauważyłem że jest taki przycisk w Phoenixie przy opcjach fiashowania , nic wam to nie mówi? ,może to mażna naprawić Phoenixem wciskając jako opcję flashowania ? Phoenixem nie odczytasz wersji sw jeżeli tel. ma założony kod, a tym bardziej gdy jest wyłączony. and9 wrote: jak sprawdzić na 100% czy nie są one w tle? Managerem Zadań. Poszukaj NokiaSuite.exe and9 wrote: A może macie link do najnowszego softu do mojej niebieskiej nokii ,bo wgrywam w tym momecie taki sam jak mam w telefonie? Linki przecież są do najnowszego softu. Nowszego nie ma. Wgraj go ponownie na Dead Usb poprzez Refurbish. |
![]() |
![]() |
15 Feb 2014, o 19:10 |
wgrywam właśnie soft w Dead Usb poprzez Refurbish, poniżej wklejam logi z tej instalacji , niestety po tej instalacji telefon nadal nie przyjmuje fabrycznego kodu zabezpieczeń, a może Phoenixem zrobić sw reset,oto logi:
a może po wgraniu nowego softu ten kod zabezpieczający w ustawieniach jakoś sie ustanawia? |
![]() |
![]() |
15 Feb 2014, o 19:34 |
and9 wrote: a może po wgraniu nowego softu ten kod zabezpieczający w ustawieniach jakoś sie ustanawia? Nie, po refurbishu kodu wcale nie ma, trzeba go samemu ustawić. |
![]() |
![]() |
15 Feb 2014, o 19:46 |
jak ustanowić ten kod zabezpieczający bo ja wchodzę w ustawienia ,telefon,,zarządzanie telefonem,ustawienia zabezpieczeń,telefon i karta sim i potem wybieram kod zabezpieczający i tam wklepuje 1,2,3,4,5 ale pisze że jest niepoprawny, a możne spróbować opcji ustawienia fabryczne? a jak te logi które wstawiłem podpowiedziały coś ,bo instalacja nie kończy się powodzeniem.
|
![]() |
![]() |
15 Feb 2014, o 21:02 |
Navia -
|
A nie masz przypadkiem Noki z Orange?
|
![]() |
![]() |
15 Feb 2014, o 21:08 |
nie kupiłem w Play ale był bez somloca i ja wcześniej zmieniałem mu soft Phoenixem na ten który teraz wgrywam bo nowego nie ma i wtedy nie było problemu
|
![]() |
![]() |
15 Feb 2014, o 21:11 |
and9 wrote: podpowiedziały coś Zaczyna flashowanie ale wywala błąd. Musi dokończyć flashowanie. Wyłącz telefon. Wybierz "NO CONNECTION" z rozwijanej listy. Następnie "Open Product". Wybierz RM-596. Następnie w menu "Flashing" wybierz Firmware Update. Zaznacz "Dead phone USB flashing". W "Options" usuń czerwony plik. Kliknij w "Refurbish". Jak pojawi się stosowny komunikat podłącz wyłączony telefon i wciśnij na krótko przycisk zasilania. Powinno usunąć kod. Na nokii 500 działa za każdym razem. |
Last edited by MUsk on 15 Feb 2014, o 21:12, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
15 Feb 2014, o 21:18 |
MUsk ja tak to robiłem ,tylko czy mam przy tym fleshowaniu wyjąć kartę sim?
|
![]() |
![]() |
15 Feb 2014, o 21:31 |
Navia -
|
![]() |
![]() |
15 Feb 2014, o 22:19 |
MUsk ,mógłbyś ten proces instalacji wstawić na przykład na youtube krok po kroku i podać link to bym zobaczył, bo mi to cały czas nie wychodzi ,proces instalacji nie kończy się pozytywnie.Z góry dzięki za pomoc.Pozdrawiam.
[ Dodano: 15 lut 2014, o 21:19 ] po ostatnim fleshowaniu wyskoczył taki błąd: https://drive.google.com/file/d/0B7mWTr ... sp=sharing |
![]() |
![]() |
16 Feb 2014, o 09:39 |
Navia -
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2, 3, 4 Next Page 3 of 4 [ 50 posts ] Previous topic | Next topic |
|