![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 24 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[X3-00] Kod Zabezpieczajacy |
---|
![]() |
18 Mar 2011, o 23:14 |
Nokia x3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mianowicie Zamienilem sie z kumplem za telefon nokia x3-00. Mowil mi ze jest kod na klawiature i go nie pamieta Ja tez nie potrafie go zlamac.
Byl juz w kilku komisach i nic nawet w komisie nie potrafia tego zrobic;/ A telefon nie komunikuje sie z PC bez wpisania kodu Klawiatury. Prosilbym o Pomoc Bo juz sam nie wiem o co chodzi;/ |
Last post |
![]() |
![]() |
18 Mar 2011, o 23:23 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nokia x3, a Dead Flash robiłeś?
|
![]() |
![]() |
18 Mar 2011, o 23:44 |
Lechu92 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teraz jest dobrze : odczytywanie-kodu-zabezpieczajacego-ang-security-code-vt1666.htm
|
![]() |
![]() |
19 Mar 2011, o 00:07 |
Nistety ale nie poniewaz nie potrafie;/ a Brata nie ma chwilowo zeby mi to zrobil;/ Jest cos innego zeby odblokowac Ta jeb*** Klawiature??
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 18 marca 2011, o 22:53 ] Jest tam z 5 sposobów - myślisz, że ukrywamy jeszcze jakieś? A Nie mysle ze ukrywacie ale nie moge nic zrobic po wlaczeniu Tel bo wyskakuje zeby wpisac ten je**** Kod blokady klawiatury.... [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 18 marca 2011, o 23:43 ] No tak, cytuję część tego artykułu: Quote: Jeśli hasło to było ustawione jako kod blokady klawiatury, nie odczytasz je powyższymi programami, ponieważ bez odblokowania klawiatury nie można wybrać trybu kabla USB. W takim przypadku pozostaje jedynie przeflashowanie telefonu (wgranie oprogramowania w trybie "Refurbish"). Wgrywanie oprogramowania za pomocą Phoenix Service Software w trybie Dead USB. Skąd wziąć soft do swojego telefonu? |
![]() |
![]() |
19 Mar 2011, o 00:10 |
to spróbuj tego: naprawianie-niewlaczajacego-sie-telefonu-dead-flashing
|
![]() |
![]() |
19 Mar 2011, o 00:12 |
Probowalem ale nic nie chodzi;/
|
![]() |
![]() |
19 Mar 2011, o 00:20 |
![]() |
![]() |
19 Mar 2011, o 00:22 |
Lechu92 wrote: Teraz jest dobrze : odczytywanie-kodu-zabezpieczajacego-ang-security-code-vt1666.htm Nistety ale Telefon nie komunikuje sie z PC bez wpisaia wczesniej KODU ZABEZPIECZAJACEGO KLAWIATURE! [ Dodano: 18 mar 2011, o 23:21 ] HitFan wrote: Nie wiem komp nie laczy sie z tel zaden serwis nie potrafi tego zlamac;/ Mi sie to wydaje troche dziwne ;/ |
![]() |
![]() |
19 Mar 2011, o 00:24 |
Bo komp w deadzie nie ma się połączyć. Musisz wyjąć baterię. Przygotować Phoenixa wg. ww. poradnika i w momencie wyświetlenia okienka kliknąć ok i podłączyć kabel. Musisz to robić na wyłączonym telefonie
|
![]() |
![]() |
19 Mar 2011, o 00:35 |
HitFan wrote: Bo komp w deadzie nie ma się połączyć. Musisz wyjąć baterię. Przygotować Phoenixa wg. ww. poradnika i w momencie wyświetlenia okienka kliknąć ok i podłączyć kabel. Musisz to robić na wyłączonym telefonie Takie o cus mi wyskakuje;/ http://img821.imageshack.us/i/beztytuuylr.png/ Co moglbys mi poradzic?? |
![]() |
![]() |
19 Mar 2011, o 00:39 |
Masz paczkę z softem zainstalowaną w więcej niż jednej lokalizacji. Weź usuń te wszystkie 3 foldery podane w błędzie i zainstaluj od nowa paczkę z softem
PS. mój sześćsetny post ![]() |
Last edited by HitFan on 19 Mar 2011, o 00:40, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
19 Mar 2011, o 00:58 |
HitFan wrote: PS. mój sześćsetny post ![]() To gratuluje ![]() a teraz co bo zielony to malo powiedziane ze zielony:D http://img846.imageshack.us/i/22885752.png/ a telefon ma byc podlaczony bez baterii przy kompie czy tylko po wyskoczeniu komunikatu?? |
Last edited by Nokia x3 on 19 Mar 2011, o 01:10, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
19 Mar 2011, o 01:01 |
Teraz wybierasz Twój product Code, najlepiej wybierz EURO-B [Twój kolor, np Black-Red]
Nie telefonu narazie nie podłączasz i najlepiej miej cały czas wyjętą baterię. A po kliknięciu Refurbish wyskoczy Ci okienko, tam dajesz ok i wtedy wkładasz baterię (NIE WŁĄCZASZ TELEFONU) i podłączasz kabel USB |
Last edited by HitFan on 19 Mar 2011, o 01:03, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
19 Mar 2011, o 01:09 |
Jaki czas to sie bd wgrywalo bo narazie w tel wyskoczylo mi ze sie niby laduje??;/
|
![]() |
![]() |
19 Mar 2011, o 01:13 |
Nokia x3, to jest moment, a wyskoczyło w Phoenix'ie, że się flashuje, miałeś okienko z tymi ilośmaś punktami i przyciskiem ok?
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 24 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Firmware |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)