![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 10 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Komputer sie wyłącza |
---|
![]() |
13 Jul 2010, o 23:56 |
Siwiak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam jest problem iż komputer ostatnio się grzeje dojeżdża do 99% i się wyłącza w trakcie użytkowania.Nie wiem o co chodzi ale też ostatnio zauważyłem że jak mam koprocesor to jest wykrzyknik i najwidoczniej nie działa .
Jak mam naprawić ten błąd? I co zrobić żeby komp sie nie wyłączał. |
Last post |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 07:22 |
walkmanowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prawdopodobnie komputer grzeje się tak bardzo, że aby uniknąć przegrzania i uszkodzenia podzespołów po prostu się wyłącza.
Sprawdź programem diagnostycznym temperatury na procku, karcie graficznej, ewentualnie otwórz obudowę i dokładnie wyczyść wentylatory. |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 13:13 |
Przepraszam . Może to wydać się śmieszne ale gdzie są wentylatory w komputerze?
A i najbardziej grzeje się to coś pod wiatrakiem na płycie głównej, tzn.tam jest taka kostka?. I co to jest ten Koprocesor? chodzi mi o to ![]() |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 13:26 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siwiak wrote: A i najbardziej grzeje się to coś pod wiatrakiem na płycie głównej, Procesor ![]() |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 13:33 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Quote: Koprocesor Co to jest Koprocesor? - dodatkowy procesor o mniej rozbudowanej liście instrukcji niż główny mikroprocesor mikrokomputera wspomagający jego pracę, przejmujący jego zadania w zakresie operacji obliczeniowych na liczbach zmiennoprzecinkowych, wykonujący je szybciej i odciążający procesor główny, który w tym czasie może wykonywać inne funkcje. W mikroprocesorach firmy Intel, począwszy od procesorów serii 486 DX (dalej "Pentium"), koprocesor matematyczny jest budowany jako integralna część mikroprocesora (w tym samym układzie scalonym). Słowa kluczowe opisujące definicję: koprocesor procesor matematyczny arytmetyczny dodał: Antoni Leniek |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 13:59 |
A co zrobić żeby ten błąd naprawić?
![]() A nawiasem mówiąc nie wiem czemu po wyczyszczeniu tego czegoś pod wiatrakiem na płycie głównej( tej kostki), drógi wiatraczek pokręcił sie przy włączeniu chwile i się wyłączył.. ![]() |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 14:15 |
Filip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siwiak, radiatora. Pewnie za bardzo zasyfiony jest i nie naoliwiony.
|
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 14:31 |
Gązo5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siwiak wrote: drógi wiatraczek pokręcił sie przy włączeniu chwile i się wyłączył.. ![]() może jeśli element chłodzony nie jest obciążony i się nie grzeje to automatycznie wentylator jest wyłączany. najprawdopodobniej ten wiatraczek chłodził kartę graficzną. [ Dodano: 14 lip 2010, o 14:31 ] sprawdź temperatury w jakimś progranie diagnostycznym jak everest, speedfan itp. |
Last edited by Gązo5 on 14 Jul 2010, o 14:29, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 14:36 |
hmmm No niby wysprzątałem i komp mi teraz cichooo chodzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje że będzie dobrze. [ Dodano: 14 lip 2010, o 14:36 ] No i działa wyczyściłem kompa i te wszystkie " kostki i inne mini coś tam" i działa 35 stopni od 30minut ![]() |
![]() |
![]() |
14 Jul 2010, o 22:37 |
michero ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siwiak wrote: Ale na razie proszę o nie zamykanie kompa. Spoko, spoko, wiemy, że nabroił, ale damy mu jeszcze jedną szansę i zostawimy na wolności;) |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 10 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Hardware |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)