![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc » LG |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 9 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Swift] Konfiguracja internetu Heyah na Androidzie. |
---|
![]() |
29 Feb 2012, o 17:12 |
Nozycoreki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam, Jakiś czas temu zakupiłem LG Swift (początkowo z wersją androida 1.6) po czym odrazu zaktualizowałem wersji 2.1
Pózniej dograłem 2.3.7 Z CM7.1 Mam w planie zakup pakietu za 9 zł na internet (sieć heyah) wysyłam sms pod nr 80123 o treści GPRS Przychodzi sms zwrotny " Quote: Heyah ! Korzystaj z Internetu w telefonie i za 5 PLN przeglądaj nawet do 250 niusow miesiedznie na lajt.onet.pl Aktywuj pakiet *110*1*1#. Wiecej na heyah.pl" Nie mam żadnych ustawień do zapisania. Moje 1 pytanie : Jak poprawie ustawić internet aby działał.? 2. Czy muszę mieć włączone 3G aby korzystać z tego internetu. 3. Gdzie znajdę poprawną konfigurację? Która będzie pod Gt540 (WYSYŁANIE SMS nie daje skutku - brak ustawień do zapisania, konfiguracja ręczna - nie działa) 4. Czy wersja Androida może wpłynąć na działanie internetu? (Mam 2.3.7 z CM 7.1) Dodaje obrazek. Internet włączony, na pasku powinna mi się pokazać ikona lecz jej niestety nie mam. Jak rozwiązać ten problem? Obrazek : ![]() PS. NIE ZNALAZŁEM NA FORUM DZIAŁU PROBLEMY ANDROID WIĘC UMIESZCZAM GO TUTAJ |
Last post |
![]() |
![]() |
29 Feb 2012, o 18:02 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wejdź w Ustawienia -> Sieci zwykłe i bezprzewodowe -> Sieci komórkowe -> Punkty dostępowe.
Powinieneś mieć na liście punkt dostępu heyah czy podobnie nazwany, po prostu kliknij po prawej na kropkę obok niego i tyle ![]() ![]() [ Dodano: 29 lutego 2012, o 17:02 ] Nozycoreki wrote: 2. Czy muszę mieć włączone 3G aby korzystać z tego internetu. 2G też zadziała ale będzie wolniejsze. Nozycoreki wrote: 4. Czy wersja Androida może wpłynąć na działanie internetu? (Mam 2.3.7 z CM 7.1) jeśli przy opisie romu nie miałeś dopisku że nie działają dane przez sieć komórkową to musi działać ![]() |
![]() |
![]() |
29 Feb 2012, o 18:27 |
Dalej nie działa.
Więc oto moja konfiguracja Nazwa Quote: heyahwap APN Quote: heyah.pl Proxy Quote: <nie ustawione> Nazwa użytkownika/ hasło Quote: heyah Serwer Quote: <nie ustawione> MMSC Quote: <nie ustawione> Proxy dla MMS Quote: <nie ustawione> MCC Quote: 260 MNC Quote: 02 Typ uwierzytelniania Quote: <nie ustawione> Typ APN Quote: <nie ustawione> Protokół APN Quote: IPv4 Czy ktoś mógłby mi pomóc z konfiguracją ? Chodzi mi dokładnie co wpisać w te wszystkie pola. Aby bylo poprawnie i internet dzialal. |
![]() |
![]() |
29 Feb 2012, o 18:57 |
![]() |
![]() |
29 Feb 2012, o 19:18 |
Niestety nie działa.
|
![]() |
![]() |
29 Feb 2012, o 19:25 |
dokładnie co się dzieje? możesz odpalić przeglądarke, wczytać jakąś stronę?
|
![]() |
![]() |
29 Feb 2012, o 20:38 |
Włączam transfer danych i :
Storna internetowa jest niedostępna i tam jest kilka sugestii dlaczego . (standardowa przeglądarka androida) |
![]() |
![]() |
29 Feb 2012, o 20:40 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może też być coś walnięte w ROM-ie. Poczekaj na Iudexa, on jest szpecem od tego modelu
![]() |
![]() |
![]() |
29 Feb 2012, o 21:58 |
Wszystko działa ładnie pięknie ale cos mi nie chce się ten internet skonfigurowac poprawnie.
[ Dodano: 29 lut 2012, o 20:24 ] A jeszcze takie pytanie. Przy 1 włożeniu karty sim (po wgraniu 2.3.7) zapytało mnie o konfigurację telefonu. Jeśli przywrócę mu ustawienia fabryczne czy zapyta o to jeszcze raz? [ Dodano: 29 lut 2012, o 20:58 ] Więc tak przywróciłem wszystkie ustawienia fabryczne i w punktach dostępu mam blueconnect który nie działa. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 9 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc » LG |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)