Register Login

Site RulesFAQSearchContact
PortalBlogWikiChat

Previous topic | Next topic
Page 2 of 2 [ 19 posts ]
Go to page Previous  1, 2
Print view
Write comments Post new topic

Koniec pewnej epoki. Windows XP idzie na emeryturę!

Post Re: Koniec pewnej epoki. Windows XP idzie na emeryturę! 13 Apr 2014, o 14:00

Male - Administrator  Posts/Topics12084/1215  Reputation point 17491 
Offline  Profile  WWW   
Windows 7 Firefox
Ja mam na stacjonarce Windows 7 Pro z XP Mode i to mój jedyny kontakt z tym systemem. Czasem się jeszcze przydaje. ;D

Last post
Reply with quote 

Post Re: Koniec pewnej epoki. Windows XP idzie na emeryturę! 13 Apr 2014, o 14:28

Male - Junior Admin  Posts/Topics4927/227  Reputation point 5466 
Offline  Profile   
Windows XP Opera
stabilny byl tle że po blue screenie, trzeba było go przeinstalowywać co poprawiono w 7 że po bluscreenie 7ka się potrafi uruchomić.

CZO??? To już naprawdę musiałbym pół partycji systemowej wydeletować żeby nie uruchomił się system. A tak nawiasem to ja ostatnio BSODa to widziałem może z 2 lata temu :hihi:
Reply with quote 

Post Re: Koniec pewnej epoki. Windows XP idzie na emeryturę! 13 Apr 2014, o 15:00

Male - Friend  Posts/Topics525/45  Reputation point 100 
Offline  Profile   
Windows XP Firefox
Jak myślicie, jak długo jeszcze będzie wychodziły programy na XP? Np. Opera, Firefox? :) Mnie się wydaje, że przestaną powstawać, jak spadnie udział XP na rynku :D
Reply with quote 

Post Re: Koniec pewnej epoki. Windows XP idzie na emeryturę! 18 Apr 2014, o 10:25

Male - Administrator  Posts/Topics12084/1215  Reputation point 17491 
Offline  Profile  WWW   
Windows 7 Firefox
Windows XP - ostatnia aktualizacja zabezpieczeń antymalware uniemożliwia korzystanie z komputera.
Quote:
Choć wsparcie dla systemu Windows XP skończyło się dokładnie 8 kwietnia, to firma nadal aktualizuje swoje oprogramowanie antymalware Microsoft Security Essentials. Wygląda jednak na to, że nie zawsze uaktualnienie jest w tym przypadku dobre. Przekonało się o tym co najmniej kilkuset użytkowników "ikspeka", którzy nie mogą obecnie korzystać ze swoich komputerów.
Po aktualizacji silnika antymalware system Windows XP niesamowicie wręcz zwalnia i zawiesza się. Co więcej, u niektórych użytkowników w ogóle się już nie włącza, co w przypadku np. sieci firmowych jest dość sporym problemem. Jedynym rozwiązaniem jest całkowite wyłącznie usługi, co też zaleca sam Microsoft. Według tego co piszą użytkownicy, nie zawsze jest proste, bo często nie są nawet w stanie dostać się do ekranu logowania.

Reply with quote 

Write comments  Post new topic
Go to page Previous  1, 2
Page 2 of 2 [ 19 posts ]
Previous topic | Next topic

Search for

Jump to

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests