Witam
więc tak mój kolega 17 lat ma taki problem chłopaka i innych 3 kolegów złapała wychowawczyni na spozyciu alkoholu nie widziała ale wyczuła no wiec tak zaszli do dyrektorki dyra wezwała policje zabrali ich na komisarjat zbadali i tak 2 miało 0.14 a drugi 0.24 a reszta 2 mieli po 0.00 i wlasnie moj kolega mial 0.00 promila i tam dostali na drugi dzien wszyscy ze dochodzenia nie ebdzie sprawa zostala umorzona to wydarzyło sie w pazdzierniku 2009 i dzis przychodzi do niego kuratorka i mowi ze sprawą zajmie się sąd bo to komisarjat umorzyłale mowi ze wyslał dane do sądu i kuratorka mowi do niego zajde do twojej szkoły i pogadam z wychą i pedagog i ma sprawdzic oceny czy nie ucieka z zajęć i czy niema uwag moj kolega był kiedys karany za kradziez ale dostał umorzenie
a no i kolega gadał że zadnego piwa nie pił tylko stał z nimi
no i moje pytanie takie : jak sprawdzi ta kuratorka że ma chłopak 1 uwage ale nie ucieka z zajec i ogolnie dobrze sie sprawuje to może dac sprawe do sądu
ps proszę o konkretne odpowiedzi bo chłopak się zmartwił bo mogą mu mandat dowalić albo i pojsc siedziec co w to nie wierze
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IuDeX ty no nie wiem ja w takiej sytuacji jeszcze nie byłem ale siedzieć nie powinien iść ale co mu mogą zrobić to jest pytanie
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 28 maja 2010, o 00:25 ]
Dlaczego w dziale Humor? Takie to śmieszne?