by pawelooss » 23 Mar 2010, o 23:23
Wszystko, co było, oddzielamy grubą kreską i stosujemy się do w/w reguł.Poprzednie zażalenia, jeśli tego wymagają, proszę napisać poniżej na nowo, gdyż bez tego nie będziemy na nie odpowiadać (osobiście będę usuwał).
[ Dodano: 23 mar 2010, o 22:23 ]Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia do jakiegokolwiek usera (zwykłego lub też członka ekipy - to bez różnicy), proszę się przespać, by ochłonąć, a następnie napisać tutaj o tym zdarzeniu rzeczowo, bez zbędnych emocji. Każdy przypadek będzie indywidualnie rozpatrzony. Powyższe przypadki były przykładem, jak NIE należy prowadzić dyskusji.
Proszę się też nie bać o przyznanie warna. Jeśli będzie się pisać kulturalnie i na temat, uargumentowując każdą swoją opinią i nie oczerniając bezpodstawnie innych osób, to nie ma obaw. Temat został założony właśnie po to, by
wyjaśniać te nieporozumienia, a nie doprowadzać do ich eskalacji.
Zakładanie z góry "jeśli zgłoszę, to muszą przyznać mi rację" również jest błędne. Ja zawsze staram się stawiać na miejscu "poszkodowanego", ale jeśli w mojej opinii nie ma racji, to również napiszę, dlaczego jej nie ma, by spróbował zrozumieć argumenty tej drugiej strony.
Ale jeśli choć nie spróbuje się tu napisać o dręczącym nas problemie, to nie ma żadnej żadnej szansy na to, że uda się nam zwrócić na niego uwagę i przekonać do swoich racji.

Ale wszystko z umiarem i dystansem! Kłótnie? Warn! Żelazna zasada od teraz.