![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Free Download » Poszukiwania & Prośby |
Forum rules Jeżeli poszukujesz jakiejś rzeczy: Załóż nowy temat, z listy rozwijalnej wybierz kategorię poszukiwanej rzeczy, w tytule tematu napisz jej dokładną nazwę, a w treści tematu opisz jej szczegóły. Jeżeli realizujesz prośbę o daną rzecz: Nie zamieszczaj linku do znalezionego pliku bezpośrednio w temacie z prośbą, tylko wrzuć go najpierw do osobnego tematu w odpowiednim dziale Downloadu. |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 9 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Patche] [RM-159 35.0.002] Kto przetestuje mój CFW dla N95-1? |
---|
![]() |
5 Jul 2010, o 15:43 |
kosmita1993 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No więc tak: po zaktualizowaniu Phoenixa do wersji 2010.8.4.41526 nie mogę wgrać softu do mojej n95. Ciągle mam komunikat:
Quote: Unable to set the phone to flash mode. Przed aktualizacją nie miałem tego problemu, a z jakiegoś powodu nie mogę zainstalować z powrotem wersji z 2008r. (2010 usunąłem Revo Uninstaler-em, nic nie zostawiłem). Więc prośba do posiadaczy n95 - przetestuje ktoś mój zmodyfikowany soft? Dodam że bardzo mi na tym zależy. ![]() Tutaj macie opis co dodałem: Quote: CFW by kosmita1993 [RM-159] 35.0.002 Dodana możliwość instalowania niepodpisanych aplikacji (podmieniony installserver). Preinstalowane aplikacje: - RomPatcher+ 2.3 PL (bez popup) +AUTOSTART - JBak Taskman 1.36 PL by the_naturat_com +AUTOSTART - X-Plore 1.45 Patche: - zmiana animacji startowej (Boot Screen); - zmiana dźwięku startowego (Vista startup sound); - modyfikacja ATG (usunięte "udostępnianie online" i "szukaj"); - poprawa jakości robionych zdjęć - mniej szumów i lepsza ostrość; - WlanSnifferPlugin (ikonka WLAN na pulpicie); Patche dla RP+ - ClosedContentListOff (wysyłanie sis, sisx, jar); - Disable Popup Fader; - NoMenuCircle; - NoProfileName; - Open4All; - Zmiana info o FW (*#0000#); Najbardziej chodzi mi o sprawdzenie czy: 1. Są zainstalowane wyżej wymienione aplikacje, czy działają poprawnie oraz czy są widoczne w Menedżerze Aplikacji; 2. Jeżeli są aplikacje to czy RP+ i JBak startują razem z systemem; 3. Czy można instalować niepodpisane aplikacje; 4. Czy po aktywacji Open4All mamy dostęp do wszystkich plików na dysku C: No i przy okazji informacja czy podmienił się ekran i dźwięk startowy, czy można wysyłać aplikacje po aktywowaniu patcha ClosedContentListOff, czy ATG jest zmodyfikowany itd. No i na końcu: 5. Czy po sformatowaniu pamięci telefonu (*#7370#) dalej można instalować niepodpisane aplikacje. LINK do zmodyfikowanego pliku FPSX: Z góry dzięki. Pozdro. PS: Jeżeli powyższy opis nie zachęcił Was do przetestowania mojej modyfikacji to może nagroda +120 rep to zrobi... ![]() |
Last edited by kosmita1993 on 5 Jul 2010, o 17:47, edited 1 time in total. |
Last post |
![]() |
5 Jul 2010, o 17:31 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993, najstabilniejsza wersja to jest 2010.08, więc tą zainstaluj i wszystko będzie w porządku
![]() Pozdrawiam adrian219 |
![]() |
5 Jul 2010, o 17:46 |
Oj, sorry, pomyliłem wersje - mam 2010.8.4.41526. Ale dzięki, w takim razie sprawdzę jeszcze najnowszą 2010.12.8.42304..
|
![]() |
5 Jul 2010, o 18:08 |
kosmita1993, nawet nie sprawdzaj, nie połapiesz się.
Jeśli nie chodzi 2008r. to zainstaluj 2009.coś tam.v2. Najlepsza wersja, według mnie. Pozdrawiam adrian219 |
![]() |
5 Jul 2010, o 19:37 |
adrian219, pobrałem 2009.12.007.38366 - v2 i dalej to samo:
Quote: Flashing started Creating product data items list Product data items list created Backup not required Flashing phone Initializing New log thread feature Asic CMT: Verifying communication to device... Getting product info... Unable to get Phone Info from ADL server 0x84009004 ERROR: Failed to set phone to flashmode All operations completed Product flashing failed. Więc gorąco proszę posiadaczy n95-1 o przetestowanie modyfikacji. |
![]() |
5 Jul 2010, o 20:53 |
kosmita1993, tak tylko powiem, że najprawdopodobniej teraz flash tej komórki pójdzie tylko boxem.
I już więcej się nie odzywam, bo gadam nie na temat ![]() Pozdrawiam adrian219 |
![]() |
5 Jul 2010, o 21:36 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kosmita1993 wrote: Unable to set the phone to flash mode. włącz telefon w trybie LOCAL ![]() kosmita1993 wrote: 2. Jeżeli są aplikacje to czy RP+ i JBak startują razem z systemem; na 99% nie, przy instalacji dodają się jakieś wpisy do pliku autostartu a przy wypakowywaniu przez SISContens czy inne tego typu aplikacje nie dodają się te wpisySofcik zapowiada się ciekawie, szkoda że nie mam eNki bo bym go wgrał ![]() |
![]() |
5 Jul 2010, o 22:45 |
nemo333, dodałem te wpisy ręcznie, na 99% aplikacje na starcie wystartują. Jak ktoś przetestuje to napiszę jak to zrobiłem.
![]() |
![]() |
6 Jul 2010, o 13:34 |
Gązo5, chyba pomogło, teraz poprawnie wystartował z local mode (przedtem sypał błędami).
[ Dodano: 6 lip 2010, o 12:34 ] Na pewno pomogło, teraz telefon flashuje się normalnie. Małe wyjaśnienie: kosmita1993 wrote: Dodana możliwość instalowania niepodpisanych aplikacji (podmieniony installserver). Spisuje się świetnie! Można od razu wszystko instalować, włącznie z RP+. kosmita1993 wrote: Preinstalowane aplikacje: - RomPatcher+ 2.3 PL (bez popup) +AUTOSTART - JBak Taskman 1.36 PL by the_naturat_com +AUTOSTART - X-Plore 1.45 Wogóle ich nie ma, więc automatycznie autostart też nie działa. Przy okazji stwierdziłem że NokiaCooker nie poprawnie zapisuje gotowy plik FPSX i psuje wszystkie preinstalowane aplikacje z dysku C: (jakieś welcome, n-gage, itd). kosmita1993 wrote: Patche: - zmiana animacji startowej (Boot Screen); - zmiana dźwięku startowego (Vista startup sound); - modyfikacja ATG (usunięte "udostępnianie online" i "szukaj"); - poprawa jakości robionych zdjęć - mniej szumów i lepsza ostrość; - WlanSnifferPlugin (ikonka WLAN na pulpicie); Nie wszystkie patche działają, chyba trzeba by było dorzucić całego HelloOX, albo preinstalowane aplikacje: ActivateFileSystem oraz UpdaterD. kosmita1993 wrote: Patche dla RP+ - ClosedContentListOff (wysyłanie sis, sisx, jar); - Disable Popup Fader; - NoMenuCircle; - NoProfileName; - Open4All; - Zmiana info o FW (*#0000#); Na niewiele się zdadzą skoro nie ma preinstalowanego RP+... Czyli jeśli chodzi o modyfikacje dla n95-1 to dopuki nie wyjdzie porządny program do edycji softu to spasuję. Za pomoc z Phoenixem dziękuję. TEMAT MOŻNA ZAMKNĄĆ I PRZENIEŚĆ DO SPEŁNIONYCH. |
Top |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 9 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Free Download » Poszukiwania & Prośby |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)