![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc » Tablety & Gadżety |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 3 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Android; GP] Licencja na program a jego użytkowanie na innym urządzeniu |
---|
![]() |
19 Jan 2015, o 23:01 |
Grot ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam. Choć jak wiadomo że to nie forum Androidowe, ale tutaj jakoś tak fajnie, więc wolę tutaj zapytać:
zakupiłem sobie Swype (3,12 zł) i jak chcę zainstalować na tablecie (szajs, GoClever Quantum 700) to mam takie okienko (co ciekawe tablet jest jeszcze raz na liście urządzeń z takim samym opisem). ![]() Oczywiście nie ufając Google Play postanowiłem przy użyciu ES Eksplorator i Wi-Fi Explorer Pro (ten tablet nie ma Bluetooth!) przesłać apkę z S3 Neo (miałem kilka obaw dotyczących rozdzielczości - 720x1280 vs 480x800). Aplikacja działa, się zarejestrowała w Swype (nie GP), ma nawet dodatkowe opcje tabletowe. Stąd też pytanie: czy to jest legalne? Wszystkie urządzenia jak widać na powyższym screenie są do jednego konta przypisane. PS. Proszę bez tekstów "za ile kupiłeś tablet"? ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
19 Jan 2015, o 23:56 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Skoro działa to nie ma problemów.
Aplikację kupioną na jednym telefonie możesz wykorzystywać na każdym urządzeniu jakie posiadasz podpięte na danym koncie Google. Często chińskie tablety mają źle stworzony system i jak np aplikacja wymaga dostępu do kontaktów (chociażby w celu pobrania danych do słownika) to nie zainstalują bo z systemu wycięta jest obsługa GSM, kontaktów itp. Jest sposób na obejście tego ale nie ma sensu jak tylko dla kilku aplikacji tak się pojawia ![]() |
![]() |
![]() |
20 Jan 2015, o 21:53 |
Grot ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Można by myśleć nad zmianą wyświetlanego ID ale to chyba nie ma sensu
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 3 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Telefony Innych Marek » Dyskusje & Pomoc » Tablety & Gadżety |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)