[JAF] Małe FAQ - co robić w przypadku wystąpienia problemów?

Wskazówki do telefonu, które wymagają użycia komputera.

Post by kamil1723 » 22 May 2010, o 10:02

Sflashowałem wszystko się zrobiło tylko na koniec
Waiting for the phone to boot...
Searching for phone...
Phone rebooted but not in flash mode...

Telefon niby death. Wyciągam baterie wkładam spowrotem i telefon się normalnie włącza bez żadnych zmian.

W między czasie wyskakuje okienko instalacji sterowników i potrzebuje sterowników jakichś BB5update agent czy coś w tym rodzaju
kamil1723 Male
0%
 
Offline
 
Telefon: Nokia 302 Asha
Soft: 14.53
Operator: Orange
Age: 23
Location: Tymbark

Joined: 20 May 2010
Online: 7h 8m 12s
Posts: 3Topics: 2
Reputation point: 0
    Windows XP Firefox

Post by adam111 » 27 kwi 2009, o 00:00

BoTs RoX! :D
adam111 Mężczyzna
Oddajcie mi cześć!
50%

Avatar użytkownika
 
Online
 
Telefon: Nokia 3110c
Soft: v. 05.50
Operator: -----

Joined: 30 mar 2009
Online:
Posts:    •  Topics:  
    Ubuntu  Firefox

Post by Gązo5 » 22 May 2010, o 22:25

kamil1723, wgraj sterowniki kabla usb
Gązo5 Male
80%

User avatar
 
Offline
 
Telefon: e52
Operator: T-Mobile
Age: 22

Joined: 8 Jan 2010
Online: 11d 18h 7m 1s
Posts: 318Topics: 7
Reputation point: 322
    Windows Vista Firefox

Post by xcoom » 4 Jun 2010, o 09:12

Image
Paczkę zainstalowałem poprawnie.
xcoom Male
10%
 
Offline
 
Telefon: Nokia 6233
Operator: T-Mobile

Joined: 1 Jun 2010
Online: 19h 41m 9s
Posts: 22Topics: 8
Reputation point: 0
    Windows XP Firefox

Post by yamaha_r1 » 19 Jun 2010, o 01:55

Witam, co jestescie w stanie poradzic na "Fail to send reboot command..." po czym tel sie wylacza, tel(5310), sprawdzane na sterownikach kabla 6.85.10.0 i 7.x.x.x stale aktualizowane, o ile wogole cos to ma do tego :P . Macie jakies pomysly? :D
Lewy pas, zaglądam śmierci w twarz :D
yamaha_r1 Male
0%

User avatar
 
Offline
 
Telefon: 5310
Soft: 58.58
Operator: Orange
Location: uk

Joined: 17 Jun 2010
Online: 15h 23m 54s
Posts: 4Topics: 0
Reputation point: 0
    Windows XP Firefox

Post by nemo333 » 19 Jun 2010, o 11:51

Spróbuj zmienić tryb z NORMAL na LOCAL, na symbianowcach pomaga, może i tu pomoże :P
Image
nemo333 Male
fb.com/nemowaKK
Sponsor

User avatar
 
Offline
 
Telefon: BlackBerry Curve 9320
Operator: ----------

Joined: 26 Jun 2009
Online: 433d 23h 55m 7s
Posts: 8951Topics: 96
Reputation point: 6398
    Windows XP Firefox

Post by czaro1514 » 19 Jun 2010, o 12:57

wiem że głupie to pytanie ale można flashować nokię 6020 przez jafa po zakupie puszki i kabla ( czy bedzie się dało wgrać zedytowane PPU )
Nokia 6730c | 031.022 Hacked by by PNHT | Micro SD 512 MB | Orange
Nokia 5230 | 51.0.002 Hacked | Micro SD 2GB
czaro1514 Male
Friend

User avatar
 
Offline
 
Telefon: 5230 | 6730c
Soft: 51.0.002 | 031.022
Operator: Orange
Age: 20

Joined: 7 May 2009
Online: 50d 8h 17m 14s
Posts: 840Topics: 175
Reputation point: 1288
    Windows XP Firefox

Post by adrian219 » 19 Jun 2010, o 13:58

czaro1514, jeśli takowe znalazłeś to pewnie tak ;)

Pozdrawiam
adrian219
Image
Image

Moderator: 24.01.2011 - ??.??.????

Na forum już <uwaga> PIĘĆ lat. :)
adrian219 Male
Moderator
 
Offline
 
Telefon: Motorola Moto G
Soft: 4.4.4
Operator: Play
Age: 21
Location: Warszawa

Joined: 25 Mar 2009
Online: 220d 14h 3m 5s
Posts: 3754Topics: 345
Reputation point: 4122
    Windows 7 Opera

Post by yamaha_r1 » 19 Jun 2010, o 14:43

nemo333 wrote:Spróbuj zmienić tryb z NORMAL na LOCAL, na symbianowcach pomaga, może i tu pomoże :P


no niestety nie pomoglo, jakies inne pomysly? :D
Lewy pas, zaglądam śmierci w twarz :D
yamaha_r1 Male
0%

User avatar
 
Offline
 
Telefon: 5310
Soft: 58.58
Operator: Orange
Location: uk

Joined: 17 Jun 2010
Online: 15h 23m 54s
Posts: 4Topics: 0
Reputation point: 0
    Windows XP Firefox

Post by walkmanowiec » 19 Jun 2010, o 14:53

yamaha_r1 wrote:
nemo333 wrote:Spróbuj zmienić tryb z NORMAL na LOCAL, na symbianowcach pomaga, może i tu pomoże :P


no niestety nie pomoglo, jakies inne pomysly? :D


Flashuj w trybie dead usb :)
Moja X3 też w normalnym trybie się nie chciała coś flashować, dopiero po deadzie poszło
walkmanowiec Male
HDD Expert
Friend

User avatar
 
Offline
 
Telefon: N95 8GB
Soft: v.35 HACK
Operator: Plus
Location: Koronowo

Joined: 27 Jan 2010
Online: 17d 10h 7m 4s
Posts: 622Topics: 66
Reputation point: 323
    Windows XP Firefox

Post by nemo333 » 19 Jun 2010, o 17:33

czaro1514 wrote:wiem że głupie to pytanie ale można flashować nokię 6020 przez jafa po zakupie puszki i kabla ( czy bedzie się dało wgrać zedytowane PPU )
ppu możesz przez usb w phoenixie zmieniać, modyfikowany ppm czy mcu z netmonitorem możesz wgrać tylko boxem ;]
Image
nemo333 Male
fb.com/nemowaKK
Sponsor

User avatar
 
Offline
 
Telefon: BlackBerry Curve 9320
Operator: ----------

Joined: 26 Jun 2009
Online: 433d 23h 55m 7s
Posts: 8951Topics: 96
Reputation point: 6398
    Windows XP Firefox

Post by yamaha_r1 » 19 Jun 2010, o 18:10

walkmanowiec wrote:
yamaha_r1 wrote:
nemo333 wrote:Spróbuj zmienić tryb z NORMAL na LOCAL, na symbianowcach pomaga, może i tu pomoże :P


no niestety nie pomoglo, jakies inne pomysly? :D


Flashuj w trybie dead usb :)
Moja X3 też w normalnym trybie się nie chciała coś flashować, dopiero po deadzie poszło

w trybie dead usb wywala: "Phone failed to boot in flash mode CMT..."
Lewy pas, zaglądam śmierci w twarz :D
yamaha_r1 Male
0%

User avatar
 
Offline
 
Telefon: 5310
Soft: 58.58
Operator: Orange
Location: uk

Joined: 17 Jun 2010
Online: 15h 23m 54s
Posts: 4Topics: 0
Reputation point: 0
    Windows XP Firefox

Post by walkmanowiec » 19 Jun 2010, o 20:38

Masz coś namieszane w systemie ... Jeśli to możliwe to postaw świeżego xp, zainstaluj samego phoenixa i pójdzie

Za ten post walkmanowiec otrzymał/a punkty reputacji.
walkmanowiec Male
HDD Expert
Friend

User avatar
 
Offline
 
Telefon: N95 8GB
Soft: v.35 HACK
Operator: Plus
Location: Koronowo

Joined: 27 Jan 2010
Online: 17d 10h 7m 4s
Posts: 622Topics: 66
Reputation point: 323
    Windows XP Firefox

Post by yamaha_r1 » 19 Jun 2010, o 21:52

walkmanowiec wrote:Masz coś namieszane w systemie ... Jeśli to możliwe to postaw świeżego xp, zainstaluj samego phoenixa i pójdzie

Niestety nie moj sprzet zebym sie zadzil :P a macie moze jakis sprawdzony program co moze to wyczyscic? gdzies na forum czytalem o czyms takim ale nie moge tego znalesc
Lewy pas, zaglądam śmierci w twarz :D
yamaha_r1 Male
0%

User avatar
 
Offline
 
Telefon: 5310
Soft: 58.58
Operator: Orange
Location: uk

Joined: 17 Jun 2010
Online: 15h 23m 54s
Posts: 4Topics: 0
Reputation point: 0
    Windows XP Firefox

Post by nemo333 » 20 Jun 2010, o 02:00

możesz spróbować revo unstallerem odinstalować w trybie zaawansowanym i wyczyścić CCleanerem ale nie gwarantuje że to pomoże.
Image

Za ten post nemo333 otrzymał/a punkty reputacji.
nemo333 Male
fb.com/nemowaKK
Sponsor

User avatar
 
Offline
 
Telefon: BlackBerry Curve 9320
Operator: ----------

Joined: 26 Jun 2009
Online: 433d 23h 55m 7s
Posts: 8951Topics: 96
Reputation point: 6398
    Windows XP Opera

Post by burak01 » 21 Dec 2010, o 22:26

Koledzy, mam problem.

Dostałem od brata Nokie C3-00 i próbuję do niej wgrać język polski. Pheonix - nie potrafię znaleźć wersji, która by działała (albo źle odczytuje telefon, albo w ogóle go nie rozpoznaje).
Próbuję w JAF. Tutaj wszystko jest, rozpoznaje telefon, wszystko jest niby w porządku. Mam ściągnięte polski język. Robię według poradnika. Wszystko się zgadza. W momencie jak daję FLASH, coś się dzieje, jednak po chwili się zatrzymuje. Poniżej log

Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content



Próbowałem także w trybie "Dead" lecz niestety podobna sytuacja. Log poniżej.

Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content

Jakieś pomysły lub wskazówki, w jaki sposób to ugryźć?


EDIT:
problem się rozwiązał. Nie wiem czy zadziałały nowe sterowniki do kabla ze strony Nokii czy też znaleziona wersja Phoenix'a. Najważniejsze, że już mam język polski.
burak01 Male
0%
 
Offline
 
Telefon: c3-00
Operator: T-Mobile

Joined: 21 Dec 2010
Online: 2h 13m 46s
Posts: 1Topics: 0
Reputation point: 0
    Windows 7 Firefox

Previous • Next

Return to Sztuczki via komputer

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests