Forum nie tylko dla ekspertów! Dyskusje o telefonach, rozwiązywanie problemów, zaawansowany tuning - hacki, patche i modyfikacje, darmowe gry i aplikacje.
Ja mam mapę całego świata - 7GB na karcie pamięci Wgrywałem przez Nokia Map Loader 3.0 2.1 przerywa nieraz
Jeżeli jakiś z moich uploadów nie działa lub nie został dokończony powiadom mnie o tym pisząc PW wraz z linkiem do tematu.Będę starał się takie błędy naprawiać.Z góry przepraszam.
Rozumiem że w nokii 2710 nie ma możliwości używać mapy do nawigacji która nie będzie się łączyć z netem?? Sam GPS nie wystarczy do połączenia i poszukania trasy czy lokalizacji, zawsze będzie to połączenie płatne przez net??
Co ty gadasz ? Mój kolega jest kierowcą i jak pożyczyłem mu swojego tela jako nawigację to chwalił go jak nie wiem.. Jak jakiś epicki sprzęt.
Ja nie nakrzekam,gdy w lato,jesień, i wiosnę jeździłem na rowerze do Centrum W-wy to tak Pakuję się,aktualiczuję mapy,ładuję baterię,sprawdzam rower i w drogę !Antena GPS hula aż miło.
Jeżeli jakiś z moich uploadów nie działa lub nie został dokończony powiadom mnie o tym pisząc PW wraz z linkiem do tematu.Będę starał się takie błędy naprawiać.Z góry przepraszam.
...czyli wgrać mapę przez Nokia Map Loader 3.0 i będzie wszystko ok?? ... bo dokładnie chodzi mi o to żeby używać nawigacji w tel 2710 bez żadnych kosztów (tak jak mapy Garmin na symbianie) - bo nie chciał bym się zdziwić ja przyjdzie rachunek na koniec miesiąca
Wyłączasz AGPS jeżeli taka opcja jest dostępna (wspomaganie fixa za pomocą triangulacji gsm bodaj) Dla pewności ustawiasz sobie tymczasowo punkt dostępu na taki który na pewno się nie połączy. (podaj dane z kosmosu)
I działaj. Ja tak zawsze testuję nieznane. jeżeli wywali błąd znaczy chce się połączyć.