To jest media menu znane z nowszych SE na platformie A2:

Zrobiłem kiedyś moda na SE K770i, który był na starej platformie db2020, a więc media menu jeszcze nie miał. Efekt był następujący:

Menu nie było tak efektowne, ale robiło wrażenie. Po pewnym czasie SE sprzedałem i kupiłem symbianówkę. Teraz zaczęło mi brakować tego mojego media menu. Poświęciłem tym grafikom dużo czasu, a teraz sam z tego nie korzystam.
Pewnego dnia zrodził się pomysł- a gdyby tak media menu na nokii s60?
Napiszę wprost. Potrzebuję prostego programu o prostej zasadzie działania. Nie interesuje mnie, w czym będzie napisany, byleby dało się go włączyć z poziomu menu.
Mapa menu:
- Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content
18 pozycji. Dla każdej mam gotową przezroczystą grafikę o rozdzielczości 240x266. Program po uruchomieniu ma wyświetlać grafikę 01. Po wciśnięciu strzałki w dół- 05. Potem 10, 14. Po wciśnięciu wybierz, gdy jesteśmy np. przy pozycji 14(settings), ma nam wyświetlić grafikę 15. Teraz przy wciskaniu strzałek ma wyświetlać grafiki 15-18. Po wciśnięciu wybierz, gdy jesteśmy np. w grafice 06, program ma uruchomić odtwarzacz muzyczny. Po wciśnięciu wstecz ma powrócić do głównego media menu.
Sam bym to zrobił, ale nie wiem nic o programowaniu. Jeżeli to by wypaliło, spolszczę grafiki i zmienię podpisy(w nokii nie ma np. Photo DJ'a). Przykładowe grafiki(kolejno 05, 06, 01, 02):
UWAGA! Grafiki są mojego autorstwa. Ich publikowanie i edycja bez mojej zgody jest zabroniona.

Myślałem też o ewentualnym wykorzystaniu flash menu z SE:

Trzeba w tym przypadku wyodrębnić samo media menu oraz ustawić odpowiednie dla symbiana inicjowanie aplikacji. Nie mówię już o możliwości uruchomienia z poziomu głównego menu w trybie fullscreen...
Oto plik flash:
- Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content