![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Warsztat |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 14 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Pomysł] Media menu na symbianie |
---|
![]() |
16 May 2010, o 14:13 |
blaster44 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli liczysz na pieniądze - nie czytaj dalej. Tu chodzi o dobrowolną współpracę wynikającą z pasji. Poza tym to ma być prosty program.
To jest media menu znane z nowszych SE na platformie A2: ![]() Zrobiłem kiedyś moda na SE K770i, który był na starej platformie db2020, a więc media menu jeszcze nie miał. Efekt był następujący: ![]() Menu nie było tak efektowne, ale robiło wrażenie. Po pewnym czasie SE sprzedałem i kupiłem symbianówkę. Teraz zaczęło mi brakować tego mojego media menu. Poświęciłem tym grafikom dużo czasu, a teraz sam z tego nie korzystam. Pewnego dnia zrodził się pomysł- a gdyby tak media menu na nokii s60? Napiszę wprost. Potrzebuję prostego programu o prostej zasadzie działania. Nie interesuje mnie, w czym będzie napisany, byleby dało się go włączyć z poziomu menu. Mapa menu: 18 pozycji. Dla każdej mam gotową przezroczystą grafikę o rozdzielczości 240x266. Program po uruchomieniu ma wyświetlać grafikę 01. Po wciśnięciu strzałki w dół- 05. Potem 10, 14. Po wciśnięciu wybierz, gdy jesteśmy np. przy pozycji 14(settings), ma nam wyświetlić grafikę 15. Teraz przy wciskaniu strzałek ma wyświetlać grafiki 15-18. Po wciśnięciu wybierz, gdy jesteśmy np. w grafice 06, program ma uruchomić odtwarzacz muzyczny. Po wciśnięciu wstecz ma powrócić do głównego media menu. Sam bym to zrobił, ale nie wiem nic o programowaniu. Jeżeli to by wypaliło, spolszczę grafiki i zmienię podpisy(w nokii nie ma np. Photo DJ'a). Przykładowe grafiki(kolejno 05, 06, 01, 02): UWAGA! Grafiki są mojego autorstwa. Ich publikowanie i edycja bez mojej zgody jest zabroniona. ![]() ![]() ![]() ![]() Myślałem też o ewentualnym wykorzystaniu flash menu z SE: ![]() ![]() Trzeba w tym przypadku wyodrębnić samo media menu oraz ustawić odpowiednie dla symbiana inicjowanie aplikacji. Nie mówię już o możliwości uruchomienia z poziomu głównego menu w trybie fullscreen... Oto plik flash: |
Last post |
![]() |
![]() |
16 May 2010, o 20:11 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oj nie wiem czy dałoby radę zrobić takie cudeńko na nokii, może na s40 by się dało bo gdzieś było o mapach poszczególnych menu, ale na symbianie to raczej nie bardzo.
|
![]() |
![]() |
16 May 2010, o 20:35 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
16 May 2010, o 20:42 |
kimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
_NeedSpeed_ wrote: może na s40 by się dało mam taką nadzieję ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
16 May 2010, o 20:46 |
Dudi91 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może podsunąć ten pomysł rosyjskim kolegom?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
16 May 2010, o 21:19 |
Naprawdę, niewiele jest do zrobienia. Myślałem nawet nad modyfikacją skryptu imageviewer.py, ale jak zobaczyłem kod zrozumiałem, na co się rzucam. I że jednak nic nie zdziałam nie znając programowania.
Edit: Na k770i nie było problemu. Wystarczyło ustawić menu na fullscreen i zrobić grafiki oraz odpowiedni kod. Fon sam sobie je przełączał przy wciskaniu strzałek, co dawało taki efekt. Możecie to zobaczyć na nakręconym przeze mnie filmiku. Zaprezentowałem tam animowaną wersję MM zrobioną na gif'ach: aurox to mój nick na niektórych forach. Możecie mnie też spotkać jako BlueEye, czy właśnie blaster44. Edit2: Tutaj macie fragment kodu odpowiedzialny za media menu K770i wygenerowany przeze mnie za pomocą programu menu editor: |
![]() |
![]() |
16 May 2010, o 21:22 |
kurupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bez ogólnodostępnej modyfikacji mcu się nie obędzie. A że tajniki tych zmian posiada raptem jedna osoba (?) - ndt, to do niego należy kierować ten projekt.
|
![]() |
![]() |
16 May 2010, o 23:07 |
kurupt wrote: Bez ogólnodostępnej modyfikacji mcu się nie obędzie. A że tajniki tych zmian posiada raptem jedna osoba (?) - ndt, to do niego należy kierować ten projekt. Czyli już widzę, ze nici z tego. Jestem prawie pewien, że nikt tego za darmo nie zrobi. Edit: Jeszcze ludzie z innego forum mnie zniechęcili. |
![]() |
![]() |
16 May 2010, o 23:26 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kurupt wrote: A że tajniki tych zmian posiada raptem jedna osoba (?) - ndt, to do niego należy kierować ten projekt. Nie mieszajcie S40 z S60. MCU dla Symbiana jest zupełnie inne. |
![]() |
![]() |
16 May 2010, o 23:47 |
Co to jest w ogóle MCU?
[ Komentarz dodany przez: pawelooss: 17 maja 2010, o 00:02 ] http://wiki.nokiahacking.pl/MCU. |
![]() |
![]() |
18 May 2010, o 09:46 |
kurupt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eh no tak. Dopiero teraz doczytałem, że chodzi o S60. Przepraszam.
FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU. |
Last edited by kurupt on 18 May 2010, o 15:53, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
23 Jan 2012, o 17:08 |
sony456 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
siema mam pytanie? czy zrobi mi ktosi takie menu medi na nokie s40
|
![]() |
![]() |
24 Jan 2012, o 16:15 |
Qubi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie da się tego wgl zrobić.
|
![]() |
![]() |
25 Jan 2012, o 21:54 |
S047 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na Symbiana to możesz tylko zrobić we Flashu jak to kiedyś były modne narzutki ala Windows Vista czy 7 bo żeby przeportować to na aplikację i podpiąć pod Galerię to zapij zimną wodą.
Gra nie warta świeczki. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 14 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Tutoriale & Triki » [S60] Warsztat |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)