Moja przygoda z Play

Moja przygoda z Play

Postby ryba » 16 Oct 2010, o 18:46

Ostatnio przydarzyła mi się dość ciekawa a zarazem nieco przykra sytuacja związana z Play'em. Blog niestety jeszcze nie funkcjonuje poprawnie więc podzielę się nią tutaj. Tak więc do rzeczy...

W zeszły piątek (8.10) wszystkie połączenia wychodzące zostały zablokowane z powodu przekroczenia terminu płatności faktury. Jak tylko się o tym dowiedziałem czym prędzej zapłaciłem cała należność (warto zauważyć, że posiadam 2 telefony przypisane do jednej fakturki). Już wtedy pogodziłem się z tym, że banki nie działają w weekend i pieniążki nie zostaną zaksięgowane, więc uzbroiłem się w cierpliwość. Nadszedł poniedziałek, tygodnia początek, miałem nadzieję, że pod wieczór będę już mógł dzwonić, niestety nic takiego się nie stało. Nie miałem siły użerać się z biurokracją i z pozytywnym nastawieniem położyłem się spać. Wtorek, telefon dalej nie działa. Jak tylko wróciłem po szkole do domu zadzwoniłem do BOK-u, pani poprosiła mnie o podesłanie potwierdzenia wpłaty, tak też zrobiłem. Około godziny 21 otrzymałem potwierdzenie otrzymania wpłaty i jeden z numerów został odblokowany. Drugi dalej nie działał (niestety ten drugi numer należał do mnie). Już nieco zdenerwowany niesprawiedliwością świata położyłem się spać. Kolejny piękny jesienny dzień - środa. Uznałem, że dam im jeszcze chwilę. Po południu, dalej nic, blokada. Co gorsza połączenia przychodzące też zostały zablokowane! Dzwonie do BOK'u, gdzie jestem poinformowany, że wszystko powinno działać ale, że Pani sprawdzi i oddzwoni. Na stronie Play znowu pojawił mi się alert o niezapłaconej fakturze więc przelałem ponad 250zł dodatkowo na ich konto żeby tylko telefon zaczął działać, a żebym ja miał po prostu nadpłatę.

Ponowna rozmowa z BOK'iem. Do 2-3 godzin wszystko powinno działać. Niestety nic sie nie zmieniło dalej nie mogę dzwonić. W czwartek dzień wolny, dużo czasu na użeranie się z Play'em. Na szczęście moje nerwy były jeszcze sprawne ale postanowiłem, że nie będe tylko potulnym barankiem proszącym o odblokowanie telefonu. Tym razem w czasie rozmowy wspomniałem o tym, że drugi numer działa i wystawię im fakturę za czas kiedy mój telefon nie działał. Pani zaczęła przepraszać i poinformowała mnie, że wyśle ponaglenie. Około 40 minut po tym telefonie wszystko zaczęło działać bez problemu i otrzymałem wiadomość, że mój numer nie został odblokowany przez przypadek i nigdy coś takiego na pewno się nie powtórzy.
Image
ryba Male
Redaktor

Telefon: iPhone 6S+/6S
Soft: Tak.
Operator: Play

Online: 75d 11h 14m 44s
Reputation point: 1589
    Macintosh Firefox

Advertisement

Re: Moja przygoda z Play

Postby walkmanowiec » 16 Oct 2010, o 19:03

Ciekawe, ja miałem kiedyś podobny przypadek z Erą a dokładniej Heyah, miałem na minusie i po doładowaniu mogłem dzwonić, ale nie mogłem korzystać z GPRSu no i zadzwoniłem jakoś po 5 dniach, i Pani od razu zaczęła przepraszać i oznajmiła, że mają 48h na ponownie uaktywnienie usług i otrzymałem 2zł. Tylko co z tego, skoro te 2 zł wydałem na połączenie z BOKiem. Ale myślę, że w Twoim przypadku po prostu też mieli jakiś zastój a postraszenie tylko przyspieszyło to co trwałoby pewnie jeszcze dzień- dwa :)
walkmanowiec Male
HDD Expert
Friend

Telefon: N95 8GB
Soft: v.35 HACK
Operator: Plus

Online: 17d 10h 7m 4s
Reputation point: 326
    Windows XP Firefox

Postby Ryan » 16 Oct 2010, o 20:05

mogę się mylić ale jeśli usługodawca przez 48 godzin nie spełnia założeń w umowie ze swej winy albo nie dociągnięć to tobie jako usługobiorcy przysługują jakieś ulgi albo możesz coś od nich żądać,tak podobno jest,ale nie miałem okazji by sprawdzić
Nokia 6210 -> Nokia 6310i ->Nokia 3100 -> Nokia 6020 -> Nokia 3110c -> Nokia N93 -> Nokia N73 -> Nokia 5130 XM -> Nokia 5530 XM^^->Sony Ericsson X8-> HTC Desire HD-> Sony Xperia S -> Nokia Lumia 625
Ryan Male
Pronto!
Friend

Telefon: Iphone 5S
Soft: 9.2
Operator: Orange

Online: 16d 19h 23m 23s
Reputation point: 546
    Windows Vista Chrome

Postby ryba » 16 Oct 2010, o 20:50

Owszem wysłałem do Nich fakture, jednak trzeba w tej sytuacji też zauważyć, że najpierw ja spóźniłem się z wpłatą.
Image
ryba Male
Redaktor

Telefon: iPhone 6S+/6S
Soft: Tak.
Operator: Play

Online: 75d 11h 14m 44s
Reputation point: 1589
    Macintosh Firefox

Postby Ryan » 17 Oct 2010, o 01:25

ale piszesz że zapłaciłeś w pon i jeden tel działa już we wtorek ;p więc do czwartku od zapłaty jest ponad 48 godzin ;p

[ Komentarz dodany przez: ryba: 17 października 2010, o 09:26 ]
Zapłaciłem w piątek.
Nokia 6210 -> Nokia 6310i ->Nokia 3100 -> Nokia 6020 -> Nokia 3110c -> Nokia N93 -> Nokia N73 -> Nokia 5130 XM -> Nokia 5530 XM^^->Sony Ericsson X8-> HTC Desire HD-> Sony Xperia S -> Nokia Lumia 625
Ryan Male
Pronto!
Friend

Telefon: Iphone 5S
Soft: 9.2
Operator: Orange

Online: 16d 19h 23m 23s
Reputation point: 546
    Windows Vista Chrome

Return to Grupa Play