![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Programowanie |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 12 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[Android] Moje pierwsze aplikacje. |
---|
![]() |
22 Nov 2015, o 13:32 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witajcie,
Zaczynam swoją przygodę z programowaniem Androida. ![]() W tym temacie będę umieszczał swoje pierwsze aplikacje. Jeśli ktoś chce, może je sobie potestować z ciekawości. ![]() Sensors Graph ![]() ![]() Music Player ![]() Call Responder ![]() Minutnik ![]() ![]() Kalkulator ![]() ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
22 Nov 2015, o 18:03 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wyklepałeś całą aplikację od podstaw, pisząc kod czy korzystałeś z gotowych apletów? Z jakiego kompilatora korzystasz?
|
![]() |
![]() |
22 Nov 2015, o 18:20 |
Android Studio. Po utworzeniu projektu część pracy jest wykonana za Ciebie, bo dostajesz gotową główną aktywność.
![]() |
![]() |
![]() |
22 Nov 2015, o 19:00 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Standardowo w androidzie jest minutnik, a twoj czym sie nie wyroznia?
![]() [ Komentarz dodany przez: davvid: 22 listopada 2015, o 18:20 ] Jego minutnik lepiej odlicza ![]() |
![]() |
![]() |
22 Nov 2015, o 20:14 |
Mój pokazuje, jak bardzo Android jest niedokładny w odmierzaniu czasu i muli, ponieważ w trakcie odliczania na głównej belce pokazuje jeszcze liczbę pozostałych milisekund, które co krok powinny spadać o 1000, a spadają raz o 966, a raz o 1025.
![]() [ Dodano: 22 lis 2015, o 19:14 ] No i dźwięk alarmu jest z Nokii, a nie tam jakieś androidowe sygnałki. ![]() |
![]() |
![]() |
22 Nov 2015, o 22:13 |
No to w końcu jak? Znasz Javę i pisałeś dużo kodu? Pytam, bo sam bym chciał zacząć rzeźbić jakieś aplikacje, ale nie wiem co trzeba umieć, żeby zacząć od zera.
|
![]() |
![]() |
23 Nov 2015, o 01:00 |
Nie znam Javy, a w niej piszę. Znam za to C#, co jest niewątpliwie pomocne.
![]() Przy Minutniku napisałem ~350 linijek kodu, a Kalkulator, który teraz piszę, to kolejne ~400, więc tak średnio dużo. Android Studio poprzez kreator stworzy Ci działającą pustą apkę, która nic nie robi. Potem możesz dodawać kolejne rzeczy wedle uznania według różnych tutoriali czy filmików. Właśnie w ten sposób człowiek się w praktyce najszybciej uczy. [ Dodano: 23 lis 2015, o 00:00 ] Właśnie udostępniłem Kalkulator w 1 poście. ![]() |
![]() |
![]() |
23 Nov 2015, o 09:39 |
A tam przy tworzeniu projektu wybierasz pod jakim interfejsem ma być aplikacja? Mam na myśli czy jest wybór pomiędzy Holo a Material Design.
|
![]() |
![]() |
23 Nov 2015, o 09:53 |
Na każdym etapie jest możliwość zmiany tematu graficznego.
|
![]() |
![]() |
25 Nov 2015, o 20:12 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Paweł to napisz mi apkę do wspomagania alarmowania mojej OSP
![]() ![]() [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 23 listopada 2015, o 18:48 ] Może w przyszłym roku. ![]() [ Dodano: 24 lis 2015, o 21:01 ] A to każdy telefon nie mógłby w przypadku alarmu robić za hosta i żeby informacje się wymieniały? Reset nastąpiłby po załóżmy 10 minutach i appka dalej przeszłaby w stan gotowości. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 24 listopada 2015, o 21:39 ] Nie wiem, nie widzę tego na razie. I jak miałyby się te informacje wymieniać? Internetem, kolejnymi SMS? [ Dodano: 25 lis 2015, o 19:12 ] Najprościej byłoby Internetem. Ale w sumie przydałby się prosty serwer www. W sumie może być na darmowym hostingu chyba. |
![]() |
![]() |
17 Jan 2016, o 20:30 |
Nowy progs, odtwarzacz muzyczny. 580 linijek. Niby na podstawie tutoriala, a jednak nie jest dokończony i belka kontrolująca utwory czasem nie aktualizuje stanu i czasu. Natomiast nie sądzę, żebym to dopieszczał, bo liczyło się tylko, by DZIAŁAŁ.
![]() [ Dodano: 17 sty 2016, o 19:30 ] Kolejna aplikacja. Z jej poziomu można bezpośrednio wysyłać SMS-y. Główna funkcjonalność została natomiast zaszyta w tle. Jeśli ktoś będzie próbował się dodzwonić, a my odrzucimy połączenie lub nie będziemy odbierać, to automatycznie wyśle mu ona wiadomość, że oddzwonimy później. Z tego powodu testerów upraszam o ostrożność i odinstalowanie tuż po testach. ![]() |
![]() |
![]() |
29 May 2016, o 00:00 |
Nowa aplikacja: Sensors Graph. Tym razem listuję wszystkie czujniki dostępne w danym urządzeniu, prezentuję ich aktualne wartości chwilowe oraz sporządzam wykres wartości historycznych. Nawet fajna zabawka.
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 12 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Hyde Park » Komputery » Programowanie |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)