Register Login

Site RulesFAQSearchContact
PortalBlogWikiChat

Ogłoszenie

Forum NokiaHacking.pl obchodzi swoje 16. urodziny! Image

Previous topic | Next topic
Page 2 of 2 [ 21 posts ]
Go to page Previous  1, 2
Print view
Write comments Post new topic

[808PV] N 808 nie działa poczta, nie instalują się aplikacje.

Post [808PV] Re: N 808 nie działa poczta, nie instalują się aplikacje. 15 Jul 2021, o 17:43

Male - 10%  Posts/Topics17/5  Reputation point 1 
Offline  Profile 
Windows 10 Chrome
Rozpocząłem, ale po komendzie odłączenia kabla, wyjęcia baterii i ponownym załączeniu, na pasku flashowania wyskoczył komunikat ERROR: Failled to set phone to flashmode. Pasek flashowania ani nie drgnął od tej pory. Czekałem nic program nie reagował. Właśnie czekam, ale nic się nie dzieje. Odłączyć i powtórzyć wszystko jeszcze raz.

[ Dodano: 15 lip 2021, o 17:27 ]
Telefon był podłączony kablem, ale wyłączony podczas flashowania.

[ Dodano: 15 lip 2021, o 17:43 ]
Komunikat "Boot rom was notdetected afterphone boot up. Unable to start flashing.

Last post
Reply with quote 

Post [808PV] Re: N 808 nie działa poczta, nie instalują się aplikacje. 15 Jul 2021, o 19:55

Male - Moderator  Posts/Topics1309/236  Reputation point 613 
Offline  Profile   
Symbian Opera
Spróbuj Best-em
Reply with quote 

Post [808PV] Re: N 808 nie działa poczta, nie instalują się aplikacje. 16 Jul 2021, o 10:00

Male - Administrator  Posts/Topics12084/1215  Reputation point 17485 
Offline  Profile  WWW   
Windows 10 Firefox
Najpierw spróbuj jeszcze kilkanaście razy dead flashować Finiksem, ponieważ rzadko udaje się za pierwszym razem.

Upewnij się też, że podłączasz go do portu USB 2.0 (a nie niebieskiego 3.0) i że robisz to bezpośrednio (bez hubów).

Jeżeli mimo wszystko Finiks nadal nie potrafi nawiązać połączenia, zainstaluj oficjalne sterowniki (albo Nokia Suite):
>> flashing-nokia-connectivity-cable-drivers-vt300.htm
Reply with quote 

Post [808PV] Re: N 808 nie działa poczta, nie instalują się aplikacje. 16 Jul 2021, o 13:48

Offline  Profile   
Linux Firefox
OSTATECZNIE, jeśli nic nie wypali, możesz pożyczyć od kogoś maszynę z Windowsem 7, lub na własną rękę zainstalować 7 lub XP na komputerze, i z tego flashować
Reply with quote 

Post [808PV] Re: N 808 nie działa poczta, nie instalują się aplikacje. 21 Jul 2021, o 11:38

Male - 10%  Posts/Topics17/5  Reputation point 1 
Offline  Profile 
Windows 10 Chrome
Witam ponownie.
Ostatecznie udało mi się sfashować system po utworzeniu folderu RM-807 w folderze "Product" i kilkukrotnym rozłączaniu telefonu z baterią. Kosztowało mnie to trochę nerwów, ale udało się- dzięki. Pościągałem aplikacje z SIStore. Z innych zewnętrznych stron jeszcze nie próbowałem cokolwiek ściągać i instalować, więc nie wiem czy będzie się dało.

Niestety problem z pocztą jest nadal. Nie chce się skrzynka utworzyć ani skonfigurować w żaden sposób. "Przygotowanie do konfiguracji" ładuje się, po czym jest wyrzucane. Ściągnięty plik "networking improvements.sis." po próbie instalacji, wyskakuje komunikat, że jest niekompatybilny z systemem. Gdzieś na tym forum, zainstalowanie tego pliku rozwiązało problem, czy też podmienienie go z GlobalSign Root CA, jak to wyczytałem gdzieś indziej. Próbowałem go instalować z dysku E, z pamięci masowej, gdzie go ściągnąłem, ale wydaje mi się, że nie ma to chyba znaczenia z jakiego miejsca był instalowany. Sprawdziłem protokół GlobalSign Root CA. Ważny jest do 2028, gdzie w N8 wygasł mi w 2014. Nic już z tego nie rozumiem.

Na przeglądarce "Opera Mobile 12" po wejściu w youtube przeglądarka zaczęła ściągać kliknięty film i po ściągnięciu na telefon dopiero udało się go obejrzeć. Po tym (czym), w innym przypadku udało się otworzyć film trwający 1.5h od strzału, bez ściągania- jakiś paradoks.
Pozdrawiam
Reply with quote 

Post [808PV] Re: N 808 nie działa poczta, nie instalują się aplikacje. 21 Jul 2021, o 13:45

Offline  Profile   
Linux Firefox
Quote:
Niestety problem z pocztą jest nadal. Nie chce się skrzynka utworzyć ani skonfigurować w żaden sposób. "Przygotowanie do konfiguracji" ładuje się, po czym jest wyrzucane.

Skrzynkę tworzysz aplikacją Mailbox Creator:
mailbox-creator-vt34815.htm
Potem ręcznie w ustawieniach skrzynki edytujesz swoje dane (hasło i nazwę użytkownika, mail).
Quote:
Ściągnięty plik "networking improvements.sis." po próbie instalacji, wyskakuje komunikat, że jest niekompatybilny z systemem. Gdzieś na tym forum, zainstalowanie tego pliku rozwiązało problem, czy też podmienienie go z GlobalSign Root CA, jak to wyczytałem gdzieś indziej. Próbowałem go instalować z dysku E, z pamięci masowej, gdzie go ściągnąłem, ale wydaje mi się, że nie ma to chyba znaczenia z jakiego miejsca był instalowany. Sprawdziłem protokół GlobalSign Root CA. Ważny jest do 2028, gdzie w N8 wygasł mi w 2014. Nic już z tego nie rozumiem.

NI.sis nie jest kompatybilny z Belle. Na Belle jest niepotrzebny.
Quote:
Na przeglądarce "Opera Mobile 12" po wejściu w youtube przeglądarka zaczęła ściągać kliknięty film i po ściągnięciu na telefon dopiero udało się go obejrzeć

Tak jak powinno być :D
Inną metodę na oglądanie YT masz tu:
jak-ogladac-yt-na-nokiach-z-belle-fp2-i-belle-refresh-dzialajacy-sposob-vt34829.htm
Kroki z flashowaniem możesz pominąć. Zrób to:
Quote:
po czym idziemy do Aplikacje -> Tools -> Delight App -> Etras -> Selector -> AdBlock -> Disable.
5. Wracamy do ekranu głównego, idziemy do Aplikacje -> Tools -> ROMPatcher+ -> wybieramy CRepository4All_fix_FP2, klikamy w niego aż zaświeci się na zielono.
6. Wracamy na ekran główny, idziemy do Aplikacje -> Tools -> Delight App -> Extras -> Selector -> User Agent, wpisujemy w pole tekstowe "Android 2.3.5" (bez cudzysłowów). Klikamy "Change user agent". Uruchamiamy telefon ponownie (przez przytrzymanie czerwonego przycisku).
7. Włączamy dane mobilne/Wi-Fi, idziemy do Aplikacje -> Internet -> Web, wpisujemy w pasku adresu "google.com", potem w wyszukiwarkę:
Code:
Please Login or Register, to see this Content

8. Wybieramy wynik YouTube'owy, czekamy aż strona się załaduje. Klikamy w miniaturę filmu pod "Sign In", powinien powinno pojawić się kółeczko postępu ładowania, a chwilę potem nasz filmik lub reklama. Jeżeli pojawi się reklama, czekamy aż się skończy i odświeżamy stronę. Powinien być filmik :D

Aha, i oprócz SIStore! polecam jeszcze AppList. Oba sklepy znajdziesz tu:
applist-sistore-sklepy-z-aplikacjami-na-symbiana-vt34721.htm
Inne źródła z aplikacjami:
linki-do-stron-z-aplikacjami-symbian-s60-vt34744.htm
Pozdrawiam :)

[ Dodano: 21 lip 2021, o 13:45 ]
P.S. Czyli co? Delight działa? :P Jak wrażenia? Możesz zapodać zdjęcie ekranu po wpisaniu *#0000# na forum?

Reply with quote 

Write comments  Post new topic
Go to page Previous  1, 2
Page 2 of 2 [ 21 posts ]
Previous topic | Next topic

Search for

Jump to