by mihaum » 14 Apr 2010, o 18:50
Jakiś tydzień temu nabyłem właśnie E63. Pierwsze co, to debranding systemu (telefon brany w PLAY), wyrobienie certyfikatu i złamanie systemu.
Telefon wg mnie szybki. Żadnych zawiasów, restartów, etc. Telefon bardzo stabilny, przynajmniej mój model. No i wygoda z korzystania z klawiatury 'qwerty' (na uczelni już poratował na kole z programowania

). Wi-Fi świetnie się spisuje. Wprawdzie telefon nie posiada obsługi wideo rozmów (dla mnie to i tak zbędne), ani GPS (jedyna wada jak dla mnie), ale za to swoją szybkością nadrabia te wady. No i design -- jak dla mnie telefon idealny. Świetnie leży w dłoni, nie ślizga się, wygodnie się pisze (około 10 wiadomości tekstowych zajęło mi opanowanie pisania na owym telefonie. Wyświetlacz dobrej klasy. Nawet w pełnym świetle łatwo wszystko odczytać. W obudowie nic nie trzeszczy, elementy pasują do siebie idealnie. No i przede wszystkim telefon z systemem Symbian (zalet wynikających z posiadania OS'a na telefonie nie muszę chyba wypisywać

).
Wcześniej miałem 5530XM, ale zamieniłem się na 5220XM. Jakoś nie pasują mi telefony z dotykowym ekranem.