![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 21 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Nagrywanie filmów pod odtwarzacz DVD |
---|
![]() |
18 Dec 2011, o 13:28 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć jak poprawnie nagrać filmy w formacie *.rmvb, *.avi, *.mkv, żeby dało się je odtworzyć na każdym odtwarzaczu DVD, bez komunikatów typu: "uszkodzony dysk", "nieznana płyta" itp. |
Last post |
![]() |
![]() |
18 Dec 2011, o 14:12 |
adrian219 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hoppek, nagrywać je jako DVD-video? Wiem, że np. w Nero zawsze taka opcja była.
![]() |
![]() |
![]() |
18 Dec 2011, o 14:37 |
Fakt, w Nero jest taka opcja, a da się zrobić coś takiego, żeby na jedną płytę DVD nagrać kilka filmów właśnie tym sposobem?
|
![]() |
![]() |
18 Dec 2011, o 14:53 |
hoppek, powinno się dać. Znaczy ja jak dobrze pamiętam to właśnie tak robiłem.
|
![]() |
![]() |
19 Dec 2011, o 15:59 |
Jest jakiś Nero w takiej wersji, żeby był lekki i było to nagrywanie DVD? A to nie jest czasem tak, że nagrywam dysk DVD i wejdzie tyle filmów, ile minut można nagrać na płytę? Na czwartek potrzebuję nagrać kilka płyt, żeby prawidłowo odtwarzały się w odtwarzaczu.
|
![]() |
![]() |
19 Dec 2011, o 16:49 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hoppek wrote: A to nie jest czasem tak, że nagrywam dysk DVD i wejdzie tyle filmów, ile minut można nagrać na płytę? Jak wrzucasz normalnie jako dane to liczy się rozmiar, chyba że z tym DVD-video jest tak jak z cd-audio, czyli rzeczywiście można wrzucić tylko te 180 minut. |
![]() |
![]() |
19 Dec 2011, o 17:35 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja nagrywan filmy poprostu w formacie avi (kodek xvid lub mpg-4) i nie spotkałem się z problemem odczytu. Najlepiej przekonwertować film jakimś programem np. Any Video Converter. Używam odtważacza dvd firmy track.
[ Dodano: 19 gru 2011, o 16:35 ] filmy nagrywałem przez nero i nero portable w trybie dvd iso (mieściło się kilka filmów zależnie od wielkości) |
![]() |
![]() |
20 Dec 2011, o 13:58 |
Co tam mam wybrać, żeby działało na każdym odtwarzaczu?
![]() [ Dodano: 20 gru 2011, o 12:58 ] Hm? |
![]() |
![]() |
21 Dec 2011, o 01:40 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja nagrywam to jako dane i tam wybieram dvd iso nie wiem jak w tym programie bo ja używam nero portable (jeżeli dzisiaj bede na kompie to wrzuce i dam linka do tego czego używam) ja przeważnie nie nagrywam na płyty jednorazowe tylko te wielokrotnego użytku (wygoda jak chcesz tylko pare razy puścić a jak coś nie działa to kasuje i nagrywam ponownie)
|
![]() |
![]() |
21 Dec 2011, o 03:02 |
poziomkacs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pamietaj też żeby nie nagrać za szybko bo niektóre odtwarzacze mogą nie ogarnąć (chińske albo starsze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
21 Dec 2011, o 12:17 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
21 Dec 2011, o 18:48 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobra, może ja się wypowiem, skoro nagrywam filmy na DVD od 3 lat.
Najwygodniej zaopatrzyć się w jakiś fajny edytor filmów (polecam Pinnacle Studio), żeby dodać sobie menu i kilka innych pierdółek. Aby filmy czytało w każdym odtwarzaczu, nagrywamy płytę jako DVD - film. Polecam używać płyt DVD-R (tak MINUS, plusowe są lepsze do danych). I co najważniejsze: nagrywamy na minimalnej prędkości jaką oferuje nam nagrywarka. Po wykonaniu opisanych przeze mnie czynności masz największe prawdopodobieństwo, że płytka będzie działać na wszystkich odtwarzaczach. W Pinnacle Studio masz już nawet moduł do nagrywania dysków. ![]() [ Dodano: 21 gru 2011, o 17:48 ] Obeebok wrote: Ostatnią opcję wybierz. "Odtwarzanie tylko na komputerze" - taki dopisek chyba nie sugeruje zamierzanego celu. ![]() |
![]() |
![]() |
21 Dec 2011, o 19:00 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ZiomalMarcin wrote: "Odtwarzanie tylko na komputerze" - taki dopisek chyba nie sugeruje zamierzanego celu. Jak dobry odtwarzacz to ogarnie i tak przygotowaną płytę. |
![]() |
![]() |
21 Dec 2011, o 19:01 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ZiomalMarcin wrote: nagrywamy na minimalnej prędkości jaką oferuje nam nagrywarka Ja bym nie przesadzał. Kiedyś nagrałem płytę 16x z prędkością 2x i poszła do śmieci. Odtąd nagrywam z wypośrodkowaną prędkością 8x i jest wszystko oki. Nawet wykresy w necie pokazują, że przy takim ustawieniu jest najmniej błędów. |
![]() |
![]() |
21 Dec 2011, o 19:16 |
Za to Windowsa najlepiej nagrać z x2 i coś o tym wiem.
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 21 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)