![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Komputery » Internet |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 13 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Najszybsze łącze internetowe na świecie |
---|
![]() |
26 Jan 2013, o 01:45 |
Wodnik Szuwarek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Huawei i Vodafone ogłosili udane zakończenie testów przesyłu danych z prędkością 2 Terabitów na sekundę po włóknach światłowodowych. Testy wykazały możliwość transmisji danych z prędkością 2 Tbit/s na odległość ponad 3 325 kilometrów, zapewniając 20-krotnie wyższą przepustowość infostrady w stosunku do obecnie dostępnych systemów 100 Gbit/s. Rozwiązanie pozwala na pobranie 40 filmów w jakości HD w ciągu zaledwie 1 sekundy. Jest to kolejny kamień milowy w rozwoju systemów przesyłu danych.
Potrzeby rynku operatorskiego rosną w szybkim tempie, a wraz z nimi liczba komercyjnych wdrożeń bazujących na technologii 100G. Równocześnie branża szuka nowych rozwiązań w zakresie systemów przesyłu danych wykraczających poza ten standard. Testy przeprowadzone przez Huawei i Vodafone za pomocą najnowocześniejszych technologii, takich jak: flex oDSP, super SD-FEC, i flex modulation format wykazały rekordową odległość transmisji danych – 1 500 km przy wykorzystaniu międzykanałowego, wysokowydajnego powiązania widma w oparciu o PDM-16QA, oraz drugą rekordową odległość przesyłu – 3 325 km przy zastosowaniu rozwiązania Nyquist PDM-QPSK. Obydwie transmisje odbyły się z wykorzystaniem włókien G.652 i wzmacniaczy optycznych (EDFA). W czasie testów nie zastosowano elektrycznej regeneracji sygnału. Testy zostały zrealizowane na sieci szkieletowej Vodafone, przechodzącej przez kilka dużych miast w środkowych i południowych Niemczech. chip.pl |
Last post |
![]() |
![]() |
26 Jan 2013, o 01:49 |
Vipe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A u mnie nadal max 2mb/s. Kocham ten kraj <3
|
![]() |
![]() |
26 Jan 2013, o 01:58 |
WojtekGr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aaaa
![]() ![]() Wojtek ![]() |
![]() |
![]() |
26 Jan 2013, o 02:09 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
www556 wrote: U mnie 16 A u mnie 200 :3 Wodnik Szuwarek wrote: Testy wykazały możliwość transmisji danych z prędkością 2 Tbit/s na odległość ponad 3 325 kilometrów, zapewniając 20-krotnie wyższą przepustowość infostrady w stosunku do obecnie dostępnych systemów 100 Gbit/s. A co z łączem między amerykańcami a europejczykami? To coś większego niż tylko 2Tb/s. A jakoś nikt nie mówi :C |
![]() |
![]() |
26 Jan 2013, o 02:39 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
26 Jan 2013, o 13:50 |
WojtekGr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bombel201 wrote: przy takim łączu mógłbym się nie wylogowywać z nh i dodawać njusa co minutę ;_; To byś dopiero internet zapetlił ![]() Wojtek ![]() |
![]() |
![]() |
26 Jan 2013, o 14:45 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja też mam 2MB, a filmy z YT notorycznie się tną. Linia z 1939 roku <3
|
![]() |
![]() |
26 Jan 2013, o 18:03 |
ZiomalMarcin, 2MB?
To dużo. HEHEHHE, RASTAMANIE <3 |
![]() |
![]() |
26 Jan 2013, o 18:14 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
26 Jan 2013, o 18:21 |
Smutłem w ch** :c
|
![]() |
![]() |
26 Jan 2013, o 18:28 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
26 Jan 2013, o 18:31 |
![]() |
![]() |
30 Jan 2013, o 14:10 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Daria23, flash się na wszystkim sypie. I na Chromie, Operze i FF. Ja znalazłem na to takie rozwiązanie, wyłączyłem obsługe wtyczek w przeglądarce a YT dalej działa bez problemów, dodatkowo zwiększyła się wydajność.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 13 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest |
Board index » Hyde Park » Komputery » Internet |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)