![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 10 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[5310XM] Namierzanie telefonów |
---|
![]() |
7 Aug 2011, o 08:59 |
Batik273 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ostatnio zacząłem się zastanawiać, czy możliwe jest namierzenie telefonu z komputera lub komórki - mam Nokię 5310 XM. Czytalem na innych forach i mowia ze nie jest to mozliwe, na pewno nie dla zwyklego uzytkownika. Ale wiem, że Wy jesteście specami w tematach telefonów i mam nadzieję, że jest to możliwe. Tak dokładniej to szukam jakiegos programu, najlepiej na komputer. Najlepiej, zeby osoba, ktora namierzam o tym nie wiedziala.
Nie chodzi mi tez o zadna usluge od operatorow. Z gory przepraszam, jezeli umiescilem temat w zlym dziale, ale nie wiedzialem gdzie indziej. ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
7 Aug 2011, o 09:21 |
akatsuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A niby w jaki sposób i kogo chcesz namierzać
![]() W najnowszych telefonach od HTC, można sobie namierzać swój telefon(np. w razie kradzieży), a nawet zdalnie nim sterować za pomocą komputera. A gdyby tak każdy mógł każdego namierzać to byłaby paranoja. Nazwałbym to nawet stalkingiem. |
![]() |
![]() |
7 Aug 2011, o 09:28 |
Rafciu517 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
akatsuki, Twój avatar pasuje jako odpowiedź.
A swoją drogą nie jest to możliwe i nawet niezgodne z prawem, jeśli już to dostęp jest tylko przez operatora, lub w filmach akcji... ![]() |
![]() |
![]() |
8 Aug 2011, o 09:38 |
rycho2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teraz zajrzałem do tematu, ukradli mi nokie 3110classic i właśnie się zastanawiam czy da się ją jakoś namierzyć przy pomocy karty SIM?
|
![]() |
![]() |
8 Aug 2011, o 10:14 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rycho2009, zgłoś to na policję. Oni to zgłoszą do operatora.
|
![]() |
![]() |
8 Aug 2011, o 10:27 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rycho2009 wrote: czy da się ją jakoś namierzyć przy pomocy karty SIM? U operatora możesz się dowiedzieć gdzie był ostatnio zalogowany do sieci. ![]() |
![]() |
![]() |
8 Aug 2011, o 10:39 |
jacacity ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wątpię żeby chcieli sobie głowę zawracać telefonem za 150zł; parę lat temu skradziono mi telefon za około 500 zł ( tyle był warty wtedy) i oczywiście policjant przyjął moje zgłoszenie o dokonaniu przestępstwa (podałem nawet namiary podejrzewanej osoby która się przyczyniła do kradzieży) ,lecz bez większego efektu po około trzech miesiącach dostałem zawiadomienie z prokuratury o umorzeniu postępowania z powodu "nie wykrycia sprawcy".
Może jak by mi ukradli tira z telefonami to wtedy sprawca by się znalazł. Także szkoda czasu panowie. ![]() |
![]() |
![]() |
8 Aug 2011, o 10:43 |
walkmanowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no nie wiem czy operator tak po prostu Nam powie gdzie Nasz telefon logował się ostatnio do sieci. Jestem prawie pewien, że żeby takie info uzyskać musielibyśmy mieć milion papierków...
[ Komentarz dodany przez: _NeedSpeed_: 8 sierpnia 2011, o 10:45 ] Może jakbyśmy powiedzieli że telefon został skradziony to by coś zrobili ![]() [ Komentarz dodany przez: HitFan: 8 sierpnia 2011, o 10:47 ] wystarczyłby dowód zakupu i pudełko ze zgodnym IMEI, żeby ustalić, że jesteś właścicielem |
![]() |
![]() |
8 Aug 2011, o 12:01 |
jacacity ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chyba jedynie na wniosek prokuratury ,i to jeszcze przy popełnieniu jakiegoś zabójstwa.
|
![]() |
![]() |
8 Aug 2011, o 12:11 |
walkmanowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
_NeedSpeed_ wrote: Może jakbyśmy powiedzieli że telefon został skradziony to by coś zrobili ![]() Zapomnij ![]() ![]() HitFan wrote: wystarczyłby dowód zakupu i pudełko ze zgodnym IMEI, żeby ustalić, że jesteś właścicielem Samo to, że jesteś właścicielem nie upoważnia operatora do podania Ci informacji gdzie i co działo się z Twoim telefonem, na to potrzebne są papiery z sądu. [ Komentarz dodany przez: adrian219: 8 sierpnia 2011, o 12:17 ] Znowu cytujesz sam siebie. ![]() ![]() [ Komentarz dodany przez: _NeedSpeed_: 8 sierpnia 2011, o 12:19 ] Aha. |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 10 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Software |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)