by dragonn3r » 2 Sep 2016, o 17:33
Po naprawdę wielu próbach naprawienia telefonu (uwaliłem przez chęć wgrania Xeon Belle, coś nie poszło, telefon nie pokazywał obrazu słychać było tylko wibracje), nie skłamie jak powiem, że było ich ok. 60, w końcu udało mi się sflashować moją Nokię
Żeby przywrócić ją do życia wgrałem soft skandinavia 11.5 przez wciśnięcie opcji refurbishing, jednak kabel musiał być podłączony do tylniego USB. Non stop podłączałem się do przednich i zawsze instalacja stawała na 0%. Nareszcie poszło. Mam nadzieję, że komuś pomogę.
Widziałem już masę postów w których użytkownicy piszą, że mimo wielu prób i postępowania zgodnie z poradnikiem nic nie da się zrobić i wyskakuje błąd.
W moim przypadku "usterka" okazała się banalna...
Choć soft skandinavia poszedł do 100% i dalej przestał się wgrywać gdyż stracił połączenie, telefon można było uruchomić. Następnie wgrałem najnowszy soft opcją update w phoenixie i wtedy wszystko poszło idealnie.
PS. chcąc wgrać nowszy soft po wgraniu skandinavii trzeba kliknąć update, gdyż refurbishing w tym wypadku nie działa..
Użyłem najnowszej wersji Phoenixa.
Więc w skrócie, jeśli komuś nie udaje się wgrać systemu niech spróbuje tylnego wejścia USB w komputerze
Pozdrawiam