![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Komputery » Akcesoria |
Previous topic | Next topic Page 2 of 2 [ 22 posts ] Go to page Previous 1, 2 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Naziemna Telewizja Cyfrowa - nadajniki, anteny, tunery... |
---|
![]() |
16 Nov 2012, o 23:36 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ZiomalMarcin wrote: Ja mam starą kierunkową z lat 70 czy 80 i dvb-t śmiga i obraz jak żyleta. ![]() HitFan wrote: My mamy zwykłą, którą mieliśmy do analogowej i działa dobrze. Jasne, że będzie dobra, tylko dziadek rezygnuje z kablówki i będzie kupował całkiem nową, bo tamtą wyrzucił. Dlatego piszę, że przez ten czas wymyślono już chyba coś lepszego niż te siatkowe... ![]() ZiomalMarcin wrote: Jeżeli już w temacie jesteśmy, ma ktoś ten dekoder co reklamuje cyfrowy polsat? ![]() Najpierw sprawdź, czy w Twojej okolicy nadaje Mobilny MUX-4. |
Last post |
![]() |
![]() |
16 Nov 2012, o 23:39 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Niech sobie felgę od rowera założy to zaoszczędzi. Tak, felga działa i odbiera sygnał, tak samo jak drut ocynkowany wygięty w dipol.
![]() |
![]() |
![]() |
16 Nov 2012, o 23:40 |
ZiomalMarcin wrote: Niech sobie felgę od rowera założy to zaoszczędzi. Nie. Budżet >100 zł. Ma być za***ista. Bo jak kupować gówno, to lepiej w ogóle sobie darować. ![]() |
![]() |
![]() |
17 Nov 2012, o 08:20 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja mam z dvb-t tylko na kompie przez dekoder pod usb i antene o wysokości 15 cm, łapie mi 18 kanałów, więcej jeszcze u mnie nie uruchomili. A zaraz na początku podłanczałem jeszcze taką antene siatkową bo coś słabo ciągneło na tej 15 cm (zaraz jak uruchomili). Dołanczam się do pytania o ten dekoder z cyfrowego polsatu bo wygląda nieźle a trzeba będzie coś kupić by mieć w pokoju TV.
|
![]() |
![]() |
17 Nov 2012, o 13:21 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To i tak ładnie, że 18. Ja mam chyba 10 u siebie.
|
![]() |
![]() |
17 Nov 2012, o 13:35 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam dość sporo, w tym kilka kodowanych (wyświetla się "brak karty"), bo mam dekoder ze złączem na kartę, żeby odblokować kodowane programy, ale nie wiem, gdzie taką kartę kupić. Chyba tylko n na kartę i tvn na kartę, o ile to to samo
![]() |
![]() |
![]() |
8 Dec 2012, o 15:10 |
pawelooss wrote: Ktoś ma jakieś doświadczenia z dobrymi antenami zewnętrznymi do odbioru DVB-T? Potrzebny jest aktywny wzmacniacz? Niby jest ta siatkowa, ale przez te kilkadziesiąt lat chyba coś się posunęło do przodu, skoro widzę wysyp kierunkowych. ![]() Kupiłem w końcu tę: http://satsklep.pl/pl/p/Antena-DVB-T-Super-G-4251-21-elementowa-Emme-Esse/176 ![]() Całkiem zgrabna, sygnał z „Kosztowego” pod odpowiednim kątem (dzięki, Google Maps!) zbiera bardzo ładnie. Jednak będę musiał dokupić jeszcze wzmacniacz z rozdzielaczem, bo o ile z telewizorem w pokoju z anteną nie ma problemu, o tyle zwykły rozdzielacz z prawie 10-metrową instalacją kablową do drugiego telewizora tłumi na tyle, że MUX3 nie odbiera. A jeszcze ciekawostka dla osób, które nie chcą robić dziur w ścianach/ramach: >> http://satsklep.pl/pl/p/Adapter-Okienny-Gn.FGn.F-Ultra-Plaski/486 ![]() ![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2 Page 2 of 2 [ 22 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Akcesoria |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)