by nemo333 » 2 Jan 2013, o 23:58
wook wrote:Pokaż mi w nim wyjście d-sub
Po co to komu? Wifi to przyszłość transmisji. Wszystkie kable wkurzają jeśli komputer jest chociaż odrobinę mobilny. Zobaczyłem to po kupieniu bezprzewodowej myszki do laptopa, wcześniej trzymając na kolanach wkurzał mnie kabel od myszy bo wisiał i zahaczał ciągle o coś. Internetu pod USB też się pozbyłem i mam router MiFi. Wszystkie przesyłania plików itp realizuje przez BT albo WiFi, jak coś na telefon ściągam to wolę z telefonu wejść i od razu mieć na fonie.
wook wrote:dobry program do plików offica (prezentacje, edycja dłuższego tekstu),
To jest małe przenośne urządzenie który ma oferować podstawowe funkcje a nie robienie całej prezentacji. Używałem netbooka 10.1 cala przez prawie dwa miesiące. I uwierz, ku***ca mnie brała jak miałem na nim cokolwiek pisać dłuższego. Nawet takiej długości post na forum był męczarnią. Jak tylko mogłem to podpinałem zwykłą klawiaturę z kompa albo szedłem do stacjonarki która miała Pentium 3 1GHz i 256MB RAM. Muliła ale komfort pracy na monitorze 15 cali i normalnej klawiaturze jest o wiele większy jak na takim gównie. Nawet na X8 mi się lepiej pisze na ekranowej. Nie mówię już o tym że można kupić smartfon z fizyczną QWERTY jak mamy zamiar pisać coś dłuższego. Ew tablet i do tego klawiaturę po BT/Host USB podpiąć.
wook wrote:napisz dłuższego e-mila
jak wyżej, netbook nie służy do takich celów a jak już to i tak jest to niewygodne.
wook wrote:zobacz filmik w necie (flash potrafi zamulić nawet mocnego kompa, na androidzie działa jeszcze gorzej)
Chyba cię je*** albo masz coś wydajnościowo pokroju Huawei U8500
X8 spokojnie radzi sobie z HD na YT
I jakoś u mnie nie ma żadnych przymuleń a kompa nie mam specjalnie mocnego (i5-480M, 3GB RAM, GF 315M) Tylko że ja nie kolekcjonuję tony śmieci że nie starcza mi 32GB w telefonie z Symbianem