![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Nokia OS S40 » Pomoc Techniczna » [S40] Hardware |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 5 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[C3-01] Nie działa dotyk. Wymianiany już 3x |
---|
![]() |
1 Jun 2013, o 20:20 |
wwo16Vx ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cześć
Jakiś czas temu w mojej C3-01 zaczął szwankować dotyk. Po naciśnięciu w dany punkt odbijało go całkiem gdzie indziej, gdy docisnąłem ekran i przesunąłem mocno palcem po ekranie dotyk chodził normalnie. Robiło się to dość często,aż któregoś dnia dotyk przestał całkowicie działać. Więc zakupiłem z demontażu oryginalny dotyk,który po podłączeniu nie działa dalej. Wymianiłem 3x już i nic. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna ? Czy to może też głupieć soft ? Jeśli tak to jak postawić nowy Phoenixem skoro nie mogę nacisnąć trybu PC Nokia w telefonie. Proszę o odpowiedź pozdrawiam |
Last post |
![]() |
![]() |
1 Jun 2013, o 22:40 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Postępujesz według instrukcji przy dead flash, wyłączasz telefon, komputer wyszuka go i potem przechodzi do normalnego programowania, tym sposobem można tak teź odblokować telefon z założonym kodem zabezpieczającym.
|
![]() |
![]() |
2 Jun 2013, o 15:07 |
wwo16Vx ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zrobiłem softa przy dead flash i dalej dotyk nie działa.
|
![]() |
![]() |
14 Jun 2013, o 20:21 |
Lukash1710 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To tak, jeżeli kupywałeś dotyki z Allegro za 10/20zł to się nie dziw. Tak wogóle, kto widział, żeby zakładać używany dotyk? Dotyki owinno się NOWE zakładać i masz już odpowiedź. Oddaj go do serwisu i ich będzie problemem wtedy jak będzie dalej wariował.
![]() |
![]() |
![]() |
15 Jun 2013, o 16:31 |
boczkens ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wwo16Vx wrote: zakupiłem z demontażu oryginalny dotyk Lukash1710 wrote: jeżeli kupywałeś dotyki z Allegro za 10/20zł to się nie dziw ![]() Mało prawdopodobne aby była to wina dotyku, skoro wymieniany był już 3 razy. Bardziej bym obstawiał coś ze złączem. Przyjrzyj się czy tasiemka łącząca digitizer z płytą siedzi na miejscu, nie jest luźna, czy dobrze dociska. Miałem taki problem w Omnii i niestety płytka do wymiany, złącza nie dało się już zregenerować. A tak poza tematem: opłaca Ci się naprawiać dotyk w tym telefonie? Za kasę wydaną do tej pory zapewne kupiłbyś sprawny, używany egzemplarz tejże samej Nokii. ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 5 posts ] Previous topic | Next topic |
|