Witam, jestem tu "nowy" i odrazu mam problem, Rano gdy słuchałem muzyki wszystko było ok, po jakiejś godzinie, nic nie robienia przestał działać wyżej wymieniony guzik, co mogło paść. aktualizacja NSU pomoże?
Last edited by mlody1613 on 16 Mar 2010, o 16:56, edited 1 time in total.
NSU nie powinno pomóc. Jest to problem leżący po stronie Hardware. Cały ten boczny moduł ( to się chyba zwie FLEX, ale poczekaj na potwierdzenie Experta ) jest dosyć awaryjny, mi padły przyciski muzyczne odpowiedzialne za zmianę piosenek, więc coś na rzeczy jest.
Tak btw : masz tagi podczas tworzenia tematu, nie musiałeś ręcznie pisać.
Last edited by kurupt on 16 Mar 2010, o 16:08, edited 1 time in total.
a to możliwe że tak samo z siebie padło? wymienią mi to na gwarancji? ile kosztuje taka część? a jest może jakaś możliwość podgłaszania, innym klawiszem lub innym sposobem?
mlody1613, mi padło też tak od niczego, więc tak. Jeżeli nie kombinowałeś z patchowaniem, to nie widzę żadnego problemu z gwarancją. Co do podgłośnienia - wydaję mi się, że możesz ustawić korektor na maksimum - ja zawsze korzystam z tych bocznych przycisków do zmiany głośności.
kurupt otrzymał za ten post 1 punkty reputacji od 1 użytkowników:
mlody1613, Flex do 30zł oryginał, niestety w jego skład wchodzi także płytka klawiatury,włącznik i własnie przyciski muzyczne oraz +/- więc najlepiej kupić tą część oryginalną i mieć spokój.
Musisz poszukać pliku "service manual" w *.pdf przeznaczonego do twojej komy, lub filmu (ja zawsze szukam na YTB ) dotyczącego rozbierania tej nokii, wpisz w youtube "disassembly 5310" i powinno pomóc.
Nie postępuj za pochopnie i proponuje się wybrać do jakiegoś specjalisty, żeby przypadkiem niczego nie zepsuć. Jeśli jeszcze nawet nie rozkręciłeś telefonu to skąd mamy wiedzieć co w nim jest nie tak ? By dał fotę rozebranej komóry i byśmy po zdjęciach stwierdzili czy to naprawdę wina tego flexa.