![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 11 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Nie mogę zainstalować win xp |
---|
![]() |
14 Sep 2013, o 15:55 |
ramzes234 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zainstalowany miałem win 7 ale postanowiłem przesiąść na xp. I tu jest problem. Podczas instalacji po formatowaniu i kopiowaniu plików jest restart komputera.Gdy się restartuje pokazuje naciśnij dowolny klawisz czekam aż to minie i wyskakuje błąd odczytu dysku i na tym koniec instalacji. Dodam ze win 7 instaluje się bez problemu. Próbowałem z xp sp 2 i 3.
|
Last post |
![]() |
![]() |
14 Sep 2013, o 16:25 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Masz dysk SATA? Musisz zintegrować sterowniki do niego z płytą instalacyjną.
|
![]() |
![]() |
14 Sep 2013, o 16:36 |
Tak sata. A jak mam to zrobić? I na tym dysku był kiedyś xp więc dlaczego nagle potrzebne są jakieś dodatkowe sterowniki?
|
![]() |
![]() |
14 Sep 2013, o 16:41 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A to nie wiem. Wiem tylko, że XP standardowo nie radził sobie z dyskami SATA i trzeba było mu podawać sterowniki na dyskietkach lub integrować z płytą instalacyjną za pomocą programu nLite. Może z którymś Service Packiem je dodali?
|
![]() |
![]() |
14 Sep 2013, o 19:27 |
To chyba wrzucę stary dysk.
[ Dodano: 14 wrz 2013, o 19:27 ] Zainstalowałem tego xp na dysku z tą szeroką taśmą no i działa prawie wszystko. Mianowicie jak chce wejść w dysk który jest podłączony pod sata to wyskakuje mi nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32. |
![]() |
![]() |
14 Sep 2013, o 19:32 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może masz jakiś plik wirusa na tym? zobacz czy Total Commander go otworzy i czy siedzi plik autorun.inf w głównym jego katalogu.
|
![]() |
![]() |
22 Sep 2013, o 14:44 |
Total Commander otwiera normalnie. Niema tego pliku. Na win7 otwierał go normalnie.
[ Dodano: 22 wrz 2013, o 14:44 ] Mam następny problem. Win 7 zaczął mi się wieszać na włączanie systemu. Więc chce przeinstalować windowsa ale tutaj mi się zawiesza na przygotowanie do instalacji. Dzieje się tak na win 7 i 8. |
![]() |
![]() |
22 Sep 2013, o 15:43 |
WojtekGr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A może płyta z XP była uszkodzona i teraz masz walniętego XPeka ? To dziwne ale już się z tym spotkałem -,-
|
![]() |
![]() |
23 Sep 2013, o 16:52 |
Płyta z xp jest dobra. Na innym komputerze działa normalnie. A poza tym to dysk był formatowany i nie ma tam xp.
[ Dodano: 22 wrz 2013, o 18:52 ] Awarię dysku chyba mogę wykluczyć bo na 2 dyskach jest to samo. [ Dodano: 23 wrz 2013, o 16:52 ] Naprawione. Wyjąłem ram przeczyściłem i działa. |
![]() |
![]() |
23 Sep 2013, o 18:18 |
WojtekGr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ramzes234 wrote: Naprawione. Wyjąłem ram przeczyściłem i działa. To nie kurz. Daje 5zł że był źle umocowany. Zawsze tak jest. Myślę o co chodzi a tu RAM XD Kiedyś bym sprawną grafikę wywalił. Ważne że działa. Pozdro ! ![]() |
![]() |
![]() |
23 Sep 2013, o 18:50 |
Sam z siebie się raczej nie przedstawi a ja go wsześniej nie ruszałem.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 11 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)