Witam. Mam taki problem . Otóż rozebrałem telefon ,aby sprawdzić co jest z przyciskami muzycznymi . Od dolnego przycisku odpadła "nakładka" . Złożyłem włączyłem telefon a tu pisze nie ma karty sim choć ona jest . Co to może być . A i mam pytanie . Ile mogła by kosztować naprawa takich przycisków . Tel mam niby na gwarancji ,ale nie chce mi się bawić w obniżanie wersji softu i oddawanie na gwarancji jeśli by to uznali .
Jeśli chodzi o przyciski muzyczne, to niestety musiałbyś kupić taśmę klawiatury, na allegro ciężko znaleść oryginał, a w serwisie naprawa wyniesie około 40 zł. A jeśli chodzi o kartę sim, to sprawdź czy dobrze dokręciłeś śrubki, bo może coś nie styka.
Temat nazwałeś zasięg a piszesz o karcie SIM ... ?
Według mnie to albo coś Ci się tam nie dociska, albo podczas rozbierania uszkodziłeś jakiś element na płycie głównej. Co do przycisków to kuzynce wymienili za 35zł tu gdzie mieszkam
Ok, ale nie róbmy Off Topu. Sprite3G, opisz precyzyjniej o jaką nakładkę ci chodzi i na czym polega twój problem, bo mogę się tylko domyślać że uszkodziłeś element przycisku muzycznego.
Problem z kartą rozwiązany . Rozebrałem , przeczyściłem i po sprawie .A co do przycisków . Chodzi mi o to co zaznaczyłem w kółku . Ta część odpadła i mam tylko (nie wiem jak to nazwać) blaszkę . I gdy przyciskam przycisk piosenka się nie zmienia od czasu do czasu naciskam mocniej i wtedy uda się zmienić .
Aha, czyli pierwsze z kartą załatwione. Teraz drugie. Uszkodzona jest cześć przytrzymująca membranę klawisza muzycznego, stąd te problemy. Najlepiej by było kupić taśmę, albo iść do serwisu i tam ci zamontują za 35-40 zł, tylko to trochę drogo. Na allegro zaś zamienniki są po kilkanaście złotych, lecz jeśli zależy ci na najwyższej jakości, to szukaj oryginału (koszt rzędu 25-30 zł)