![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
Previous topic | Next topic Page 2 of 2 [ 18 posts ] Go to page Previous 1, 2 |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Niezbędne software przy nowym komputerze z Windows. |
---|
![]() |
19 Dec 2011, o 12:06 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adam wrote: 7 zip lepszy, i w dodatku bezpłatny. Pod jakim względem lepszy? Akurat mi się kilka lat temu przydarzyła sytuacja, że 7-zip nie chciał rozpakować pliku (komunikat "uszkodzone archiwum"), a WinRar zrobił to bez problemu. [ Komentarz dodany przez: pawelooss: 19 grudnia 2011, o 13:13 ] No tak, program sprzed kilku lat to na pewno taka sama wersja jak dzisiaj. ![]() ![]() adam wrote: Foxit Reader moim zdaniem lepszy. Mniej zasobożerny, ale przykładowo nie drukuje tabel. Pewnie trzeba się pobawić konfiguracją i wszystko będzie grało, ale komu się chce. adam wrote: Komercyjny program. Drogi jak cholera. Lepszy jest pakiet LibreOffice. Do prostych dokumentów darmowy zamiennik wystarcza, ale już do pisania poważnych rzeczy konieczny jest Office. Przykład - robienie przypisów podczas pisania magisterki - OpenOffice rozpierdzielał wszystko na boki i trzeba potem było ręcznie poprawiać. |
Last post |
![]() |
![]() |
19 Dec 2011, o 12:40 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Obeebok wrote: Pod jakim względem lepszy? Akurat mi się kilka lat temu przydarzyła sytuacja, że 7-zip nie chciał rozpakować pliku (komunikat "uszkodzone archiwum"), a WinRar zrobił to bez problemu. 7Zip'a używam od paru dobrych lat, i jeszcze nigdy nie uświadczyłem żadnego problemu. ![]() Obeebok wrote: Do prostych dokumentów darmowy zamiennik wystarcza, ale już do pisania poważnych rzeczy konieczny jest Office. Przykład - robienie przypisów podczas pisania magisterki - OpenOffice rozpierdzielał wszystko na boki i trzeba potem było ręcznie poprawiać. Tu się po części zgodzę, bo musiałem wstawić wielomianową linię trendu, a była tylko linia degresji.... Poza tym wszystko ok. |
![]() |
![]() |
21 Dec 2011, o 12:23 |
Obeebok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
adam wrote: Obeebok wrote: Pod jakim względem lepszy? Akurat mi się kilka lat temu przydarzyła sytuacja, że 7-zip nie chciał rozpakować pliku (komunikat "uszkodzone archiwum"), a WinRar zrobił to bez problemu. 7Zip'a używam od paru dobrych lat, i jeszcze nigdy nie uświadczyłem żadnego problemu. ![]() No to możesz co najwyżej powiedzieć, że 7zip jest równie dobry jak WinRar ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page Previous 1, 2 Page 2 of 2 [ 18 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Hyde Park » Komputery » Software |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)