Witam wszystkich z telefonem typu nokia 500 spotykam się pierwszy raz. mój problem polega na tym iż zakupiłem od kolegi za przysłowiowe piwo w/w tel ogólnie tez ładny nie ściorany ale mniejsza Posiada on kod zabezpieczający przy włączeniu a kolega go nie pamięta więc mój problem jest typu ze już zmieniłem soft phonixem 2 lub 3 razy i kod dalej siedzi co mogę z robić w tym wypadku?> Proszę o pomoc po raz piewszy mam taki problem z nokią chociaż robiłem inne modele mam pojecie co nieco o kompach i oólnie wiec prosił bym o pomoc
Coś robisz nie tak, spróbuj jeszcze raz tym razem w dead usb weź refrubish, btw przeflashuj najnowszym firmware. Sam już swojego odblokowałem w ten sposób
Podczas wgrywania oprogramowania wyciagnij kabel usb i baterie. Jak juz nie bedzie chcial sie uruchomic robisz refrubish w dead flashu. Po tym nie powinien pytac o kod.
Ja bym spróbował wprowadzić telefon w local mode, odczytać pm programem NSS i wyciągnąć kod z zrzutu pm. Nie jestem tylko pewny czy to zadziała, ale nie zaszkodzi spróbować.