![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Opinie o modelach |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 3 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Nokia 5310 XM |
---|
![]() |
20 Feb 2011, o 18:21 |
Emilan92 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przed kupnem Nokii 5310 miałem poważny dylemat ponieważ czytając wiele opinii w internecie zauważyłem, iż jest to bardzo awaryjny telefon. Kupiłem go jednak i jak na razie nie żałuję. Telefon jest ładny, łatwy w obsłudze, szybko działa, ale zdarzają mu sie lekkie zawieszki. Nie przeszkadza to w niczym gdyż po zawieszeniu się, które trwa maksymalnie kilka sekund, telefon sam wraca do poprzedniego stanu i można go dalej używać. Pod względem muzycznym nie mam do niego najmniejszych zastrzeżeń. Jest idealny zarówno "na głośnikach" jak i (tu zwłaszcza) "na słuchawkach" które idealnie oddają dźwięk, są bardzo głośne i nie szumią. Musze pochwalić odtwarzacz który jest przejrzysty i łatwy w obsłudze. Tworzenie playlist jest łatwe i przyjemne. Co ważne telefon nie "wrzuca" do odtwarzacza dźwiękowych plików systemowych i dzwonków, tak jak to miało miejsce w mojej poprzedniej Nokii 6300. Do następnych zalet 5310 mogę zaliczyć klawisze muzyczne które bardzo ułatwiają słuchanie muzyki... jest jednak ale.... są to bardzo delikatnie części które łatwo mogą ulec uszkodzeniu( z tego co zauważyłem ich odpadanie jest jedną z najczęstszych usterek tego modelu) u mnie jednak mimo, że lekko się ruszają, na razie nie zamierzają chyba zrobić mi tego typu psikusa.
Do innych pozytywnych stron telefonu należą: -klawiatura ( bardzo dobrze i szybko piszę się na niej wiadomości, reaguje bardzo szybko) -czujnik światła ( reguluje jasność wyświetlacza co powoduje, że w słabym świetle nie razi on po oczach a przy świetle mocnym reguluje wyświetlacz tak, ze jest on idealnie czytelny...nawet w bardzo mocnym słońcu) -obudowa ( obudowa jest zrobiona z bardzo dobrego tworzywa które trudno się rysuje, jest idealnie dopasowana co powoduje, że nie trzeszczy) ( ja nie mam na swoim telefonie jak na razie żadnej ryski choć upadł mi nie raz przez ponad 2 lata użytkowania) -bateria ( w zależności od użytkowania wytrzymuje od 2 do 6 dni ) Wymienię teraz minusy Nokii 5310: -szybka wyświetlacza ( podatna na zabrudzenia tj. odciski palców,smugi ) -aparat ( w słabym oświetleniu jest mało przydatny jednak nie jest najgorszy ) -zasięg ( podczas gdy telefon leży ma maksymalną moc sygnału jednak po wzięciu do ręki zasięg ciągle waha się mi między dwoma kreskami a czterema ) (w Nokii 6300 miałem podobnie więc wnioskuje, ze jest to problem nie tylko tego modelu...chyba,że to ja jestem nie kompatybilny z telefonem ![]() -przycisk głośności ( niepokojąco się rusza, ale na razie działa bez zarzutu) To chyba tyle jeśli chodzi o wady i zalety telefonu...(mojego telefonu, gdyż na pewno są osoby które nie zgodzą się z moja opinią, cóż, może mam szczęście do tego modelu). Jeśli coś pominąłem to przepraszam. Ogólnie telefon oceniam na 5+ i mam nadzieję, że się nie zawiodę. Telefon spełnia swoje zadanie jako komórka i jako odtwarzacz muzyczny. Serdecznie pozdrawiam. ![]() ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
20 Feb 2011, o 23:45 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Miałem przyjemność używać kilka dni ten telefon i bardzo mi się spodobał, powiem szczerze że zamieniłem go na N91 i żałuję tej decyzji... 5310 była świetnym telefonem, mała, lekka, fajnie leżała w dłoni, fajnie grała z niej muzyka i w ogóle był cud miut
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
21 Feb 2011, o 09:19 |
SileS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mi bardzo spodobał się wygląd. Telefon lekki cienki bardzo dobrze leży w dłoni.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 3 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Opinie o modelach |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)