![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v5 (^1) » Zmodyfikowane softy - Custom FW S60v5 (^1) |
Forum rules![]() |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 18 posts ] Go to page 1, 2 Next Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Nokia 5530 v20.0.080 by KoŁeK |
---|
![]() |
13 May 2010, o 10:11 |
Kołek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przedstawiam wam moje CFW do Nokii 5530 v20.0.080. W sofcie zastosowałem następujące zmiany:
-Własny obrazek startowy -Własny obrazek wyłączania -Własny dźwięk startowy i zmiana głośności - Zwiększono jakość zdjęć -Usunięto aplikacje z autostartu -Wyłączono MyNokia i tego SMS przy pierwszym uruchomieni telefonu. -Przeniesiono cache przeglądarki z C: na E: -Włączono cache plików dla wszystkich pamięci - telefon staje się szybszy -Dodano niestandardowe ekrany: nawigation bar, 6 ikons -Ulepszono przewijanie kinetyczne -Własne efekty tematów (atlantis) -Preinstalowane aplikacje to: RP+ działający po HR, PhoneTorch (latarka) -Zmieniono domyslny Heap Size procesora (przyśpiesza telefon) -Usunięto zakładkę "Kontakty OVI" z kontaktów telefonu -Zmieniono nazwę BlueTooth na ..:: H@CKED 5530 ::.. -Zmieniono Pozwolenia JAVA co daje aplikacjom JAVA całkowite uprawnienia do odczytu danych z telefonu -Zmieniono folder plików odebranych (pamiętać by na dysku E:\ utwotzyć folder: "Received files") -Zmieniono czcionkę na WevliBold Plik z paczki wrzucamy do "C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\[folder o numerze RM naszego telefonu w naszym przypadku RM-504] |
Last post |
![]() |
![]() |
13 May 2010, o 10:20 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Można prosić o screen z czcionką?
|
![]() |
![]() |
13 May 2010, o 23:38 |
![]() |
![]() |
19 May 2010, o 15:46 |
Inku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
, Kołek jak to wgrać ??
|
![]() |
![]() |
19 May 2010, o 16:04 |
hoppek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Inku,
Kołek wrote: Plik z paczki wrzucamy do "C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\[folder o numerze RM naszego telefonu w naszym przypadku RM-504] Po tym co masz napisane w polu Soft, wynika że musisz go zaktualizować do v20.0.080. |
![]() |
![]() |
27 May 2010, o 11:28 |
-----------------------------EDIT-------------------------------
Dla fanów mojego CFW mam małą niespodziankę ![]() 20.0.080v2:) Zmieniony efekt kastora jak i teraz możecie sami wrzucać własną animację startową i dzwięk. Wystarczy skopiować folder boot z załącznika na kartę pamięci i wrzucić do niego własną animację czy też dzwięk pamiętając aby nazwać go startup.gif dla animacji i startup.mp3 dla dzwięku. Reszty plików w folderze nie usuwamy ani nie zmieniamy! Poprawione też zostały ekrany główne i troszkę bardziej podkręcony procek co daje lepsze działanie całego systemu:) Reszta pozostała bez zmian. |
![]() |
![]() |
27 May 2010, o 18:37 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kołek wrote: troszkę bardziej podkręcony procek możesz podzielić się wiedzą jak to się robi ![]() [ Komentarz dodany przez: kosmita1993: 27 maja 2010, o 18:43 ] Też bym chętnie się dowiedział... |
![]() |
![]() |
12 Jun 2010, o 15:56 |
smoook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mam problem nie wiem jak to wgrac nie mam takiej sciezki jak wyrzej zeby to wrzucic jak moge to zrobic??
|
![]() |
![]() |
12 Jun 2010, o 16:05 |
walkmanowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1.Instalujesz phoenixa
2.instalujesz paczkę z oprogramowaniem 3.Kopiujesz plik do folderu z plikami softa 4.flashujesz phoenixem Wszystko znajdziesz w FAQ ![]() |
![]() |
![]() |
12 Jun 2010, o 16:19 |
Tomi1134 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nemo333,
A przypadkiem nie ma takiego pliczku w którym się tylko jakąś wartość czegoś zmieniało i gitara? Miałem to gdzieś (ten plik) ale zaginął... ![]() [ Dodano: 12 cze 2010, o 16:19 ] Kołek, masz 5800xm, szykujesz jakąś modyfikację na nią? |
![]() |
![]() |
12 Jun 2010, o 20:08 |
nemo333 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tomi1134 wrote: A przypadkiem nie ma takiego pliczku w którym się tylko jakąś wartość czegoś zmieniało i gitara? Miałem to gdzieś (ten plik) ale zaginął... właśnie nie ma czegoś takiego ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
13 Jun 2010, o 13:14 |
Tomi1134 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nemo333,
To się chyba cheapsize nazywało... ale tym się jednak procka nie podkręca (pomyłeczka) ![]() edit: Z resztą na co ja to piszę, jak w pierwszym poście jest napisane ![]() |
Last edited by Tomi1134 on 21 Jun 2010, o 15:17, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
17 Jun 2010, o 20:27 |
Plik który odpowiada za wartości procesora to cheapsize
![]() |
![]() |
![]() |
6 Jul 2010, o 20:09 |
piotreks-89 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I znaczne bardziej zwiększa się jego temperatura
|
![]() |
![]() |
6 Jul 2010, o 21:50 |
bastard3son ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 18 posts ] Previous topic | Next topic Topic evaluate: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Symbian S60 » Patche & Tuning » Modyfikacje S60v5 (^1) » Zmodyfikowane softy - Custom FW S60v5 (^1) |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)