![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Opinie o modelach » Pochwal się swoim telefonem |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 17 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Nokia 5530 XpressMusic-Czyli mój najnowszy nabytek... |
---|
![]() |
1 Nov 2011, o 15:45 |
Krzychu_Polowin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Siema
Przedstawiam wam moją Nokię 5530 XpressMusic. Telefon został zakupiony dnia 06.10.2011( 3 dni oczekiwania na paczkę i w końcu przyszedł ) \ na allegro za kwotę uwaga 150zł!!!. Co zostało zmienione w fonie : -Procesor podkręcony do 95% -Zwiększone cache plików -Cache plików przeniesione z "c" na "e" -Zwiększony Heap size -Polepszona jakość zdjęć -Zmieniona nazwa Bluetooth na 5530 XpressMusic -Usunięte kontakty OVI -Zmodyfikowany plik Reserved.bin przez co mamy 5 mb więcej -Read samsung toolbar from E -Zmodyfikowane kinetyczne przewijanie -Extra zoom mod by Big_bro -Equalizer mod by vova1609 -Zmodyfikowany Installserver i Swipolice przez co jest w 100% złamany -Zmieniony Bootscreen -Szybki nowy efekt kastor -Ikony N8 by Binh24 -Wygląd klawiatury ala C5-03 -4 rzędowa klawiatura quwerty -Tylko 2 motywy: Aeon i Nokia Default Dodane nowe HS'y -Pasek kontaktów -6 Ikon -8 Ikon -Omnia -Satio -Flash Live Jednym słowem jest to CFW stworzony przeze mnie A oto fotki fona : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
1 Nov 2011, o 17:29 |
Qubi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ej, czemu tak tanio? i jak podkręciłeś proc?
|
![]() |
![]() |
1 Nov 2011, o 17:52 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja za 101zł kupiłem i co hehe. I to jeszcze żadką wersję Illuvial! A co do procka to tylko podniesiony próg maksymalnego wykorzystania procesora. żadne tam podkręcanie :p
[ Dodano: 1 lis 2011, o 16:52 ] P.S. Tapeta, to ci powiem kosmiczna. I te modyfikacje to tak napchane na pałę, bez pomyślunku. |
![]() |
![]() |
1 Nov 2011, o 18:38 |
Inku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a ja dalem 555 zł
![]() dbaj o telefon bo jest za***isty;) |
![]() |
![]() |
1 Nov 2011, o 19:50 |
_NeedSpeed_, tapeta to zdjęcie z forum o daewoo na którym jestem też zarejestrowany a jest to samochód Daewoo Lanos Turbo c20let (300KM+/400Nm+) użytkownika Marcin-Lani.
A co do modyfikacji to wrzuciłem te które chciałem. Inku, Wiem, że jest zaj****ty, i nawet głośno gra. [ Komentarz dodany przez: HitFan: 1 listopada 2011, o 18:57 ] Quote: _NeedSpeed_, tapeta to zdjęcie mu raczej chodzi o to, że tapeta jest masakrycznie zwężona ;/ |
![]() |
![]() |
1 Nov 2011, o 20:18 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krzychu_Polowin wrote: -Zmieniona nazwa Bluetooth na 5530 XpressMusic Niesamowite. Czyli w sumie brak większych zmian. |
![]() |
![]() |
1 Nov 2011, o 20:23 |
IuDeX, ja tego CFW zrobiłem dla siebie. Chcesz proszę bardzo zrób lepszego CFW.
|
![]() |
![]() |
1 Nov 2011, o 20:26 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Podoba mi się theme ekranu głównego, który ma Krzychu na fotkach, ogólnie to z tego telefonu idzie dużo więcej wyciągnąć
|
![]() |
![]() |
1 Nov 2011, o 20:27 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krzychu_Polowin wrote: Chcesz proszę bardzo zrób lepszego CFW. Nie mam zamiaru grzebać pod maską w Syfbianie ![]() |
![]() |
![]() |
1 Nov 2011, o 20:38 |
HitFan, themes ekranu głownego to omnia
|
![]() |
![]() |
1 Nov 2011, o 21:15 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moim skromnym zdaniem i większością opinii - Symbian jest martwy.
![]() |
![]() |
![]() |
1 Nov 2011, o 21:24 |
adamke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Symbian jest dla ludzi którym nie wystarcza OS producenta (S40), a bardziej rozbudowane np. Android są mu nie potrzebne
![]() |
![]() |
![]() |
1 Nov 2011, o 21:38 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Krzychu, a nie skusisz się na wrzucenie jakiegoś cfw na podstawie portu z c6?
![]() |
![]() |
![]() |
1 Nov 2011, o 22:02 |
ZiomalMarcin, słyszałem że cicho gra na głośniczkach ale czy to prawda to sam już nie wiem
[ Komentarz dodany przez: _NeedSpeed_: 2 listopada 2011, o 16:13 ] Gra tak samo ![]() |
![]() |
![]() |
1 Nov 2011, o 23:14 |
Ryan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a ja powiem tak telefon jest dobry do czasu gdy dorwiecie coś lepszego, to w 5530 zacznie was wkurzać wszystko od dotyku po klawisz muzyki tak jak ja to mam teraz
![]() |
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 17 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Opinie o modelach » Pochwal się swoim telefonem |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)