![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Ogłoszenie |
---|
Board index » Kącik Eksperta » Box & Service |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 20 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
[JAF] Nokia 6300 nie łączy się przez jafa, a jest sprawna. |
---|
![]() |
21 Nov 2009, o 16:18 |
bakardi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
a więc mam problem ponieważ chcę się połączyć z 6300 i sie nie da. N73 łączy się bez najmniejszego problemu, nawet locka ściągałem a z 6300 mam problem. wyskakuje coś takiego Searching for JAF box ... JAF box detected Box firmware version: 1B1 Searching for phone ... ERROR: Cannot detect phone on FBUS interface Oczywiście dodam że robię to na unifbusach dokładnie na tych http://www.allegro.pl/item813213509_uni ... d_m_c.html co robię źle ?? kabel podłączam na 2 sposoby ponieważ jest taka możliwość. Przy jednym sposobie boczne diody migają a przy drugim sposobie diody się cały czas palą. schemat podłączenie nokii jest tu http://img526.imageshack.us/img526/1528/6300.jpg |
Last edited by bakardi on 1 Jan 1970, o 02:00, edited 2 times in total. |
Last post |
![]() |
![]() |
21 Nov 2009, o 16:51 |
_NeedSpeed_ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bakardi, popraw linka do allegro
![]() |
![]() |
![]() |
21 Nov 2009, o 18:26 |
Już poprawione. Czekam na odpowiedź. Nie mam pojęcia w czym tkwi problem
![]() |
![]() |
![]() |
22 Nov 2009, o 00:47 |
e-media ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kolega habrozabrus na forum gsmplanet.pl udzielił ci odpowiedzi więć nie wiem po co zadajesz pytanie na 5 forach a co do towjego problemu rónież obatawiał bym rezystancje na BSI kolega na elce też ma taki problem
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1487530.html jak masz mozliwość sprawdz na kblu dedykowanym Fbus ewetualnie zakup bedziesz mial na przyszłość do 3109,3110,3500,6300 |
![]() |
![]() |
22 Nov 2009, o 13:09 |
właśnie nie mam żadnych kabli dedykowanych bo myślałem że te mi wystarczą, ale teraz widzę że przepłaciłem za to g***o...
[ Komentarz dodany przez: ZiomalMarcin: 2009-11-22, 12:30 ] Panuj troszkę nad słownictwem. ![]() |
Last edited by bakardi on 22 Nov 2009, o 13:29, edited 1 time in total. |
![]() |
![]() |
22 Nov 2009, o 16:30 |
e-media ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bo co jest dp wszystkiego to jest do niczego dlatego nawet nie chce tego widzieć
|
![]() |
![]() |
22 Nov 2009, o 18:39 |
e-media wrote: Bo co jest dp wszystkiego to jest do niczego dlatego nawet nie chce tego widzieć trzymam sie tej zasady ale kupując te kable nie pomyślałem o tym. Na szczęście w ciągu 10 dni mogę zwrócić towar. Zwrócę i zamiast tych kabli będę kupował dedykowane i nie będzie problemów. A z tym słownictwem trochę mnie poniosło. Dzięki za pomoc pozdrawiam |
![]() |
![]() |
23 Nov 2009, o 00:06 |
wasiesto ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
co do kabli to używam takich samych i są jak najbardziej ok, do tej pory żadnych problemów z nimi nie miałem...
|
![]() |
![]() |
23 Nov 2009, o 16:47 |
Quote: co do kabli to używam takich samych i są jak najbardziej ok, do tej pory żadnych problemów z nimi nie miałem... i 6300 łączy ci się bez żadnych problemów?! |
![]() |
![]() |
23 Nov 2009, o 16:53 |
patryk-88 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bakardi,
Jeśli pisze, że nie ma problemów to znaczy że łączy się spokojnie. Ja też miałem uni i ze wszystkim ładnie współpracowały. Może są uszkodzone, spróbuj podłączyć do 3110c np i sprawdzić czy będzie połączenie. |
![]() |
![]() |
23 Nov 2009, o 17:47 |
bakardi, może podłączasz odwrotnie wtyczke do telefonu
|
![]() |
![]() |
23 Nov 2009, o 22:15 |
Nie mam żadnego telefonu na stanie z takimi złączami.
Podłączałem na obydwa sposoby. Chyba ni ma co. Na moje oko kabel jest uszkodzony i tyle... |
![]() |
![]() |
24 Nov 2009, o 01:30 |
bakardi, nie koniecznie kabel. może coś z płytą telefonu jest nie tak, a którego kabla używasz?? dajesz opór 7,5k??
|
![]() |
![]() |
24 Nov 2009, o 19:17 |
kabla na pewno używam dobrego. Opór jest 7,5 ale tez próbowałem na 5,1 i tez nic.
![]() |
![]() |
![]() |
25 Nov 2009, o 00:49 |
bakardi, podaj nr kabla
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 20 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Kącik Eksperta » Box & Service |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)