Witam. Wymieniałem ostatnio ekran w nokii 6303c na nowy. Działał ładnie pięknie do momentu gdy odebrało się połączenie. Stracił obraz. Telefon działa jak powinien a ekran wciąż świeci na biało. Czy to wina ekranu czy filtrów grafiki? Proszę o pomoc
Właśnie myślałem czy to nie bd aby problem z softem. Ekran działał,a gdy odebrał właściciel telefon nagle stracił obraz i tyle... Telefon jakby niby nigdy nic działa. Rozebrałem go i sprawdziłem,płyta główna jest naruszona przy kości,do której ekran się wpina ale luty nie są naruszone.
Adrian ma rację, lepiej kupować oryginalne wyświetlacze lcd. Za duży naskok obrazu powoduje takie usterki, bo normalnie 6303 wyświetla do 16mln kolorów, a Ty kupiłeś jakieś chińskie gówno, którego jakość obrazu była baniata i ze zbyt małą ilością palety barw.
"Wasz czas jest ograniczony, więc nie marnujcie go, żyjąc cudzym życiem. Nie wpadajcie w pułapkę dogmatów, żyjąc poglądami innych ludzi. Nie pozwólcie, żeby hałas cudzych opinii zagłuszył wasz własny wewnętrzny głos. I najważniejsze – miejcie odwagę kierować się sercem i intuicją." Steve Jobs
Mati91 otrzymał za ten post 1 punkty reputacji od 1 użytkowników: