![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Opinie o modelach |
Previous topic | Next topic Page 1 of 1 [ 12 posts ] |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Nokia C5 5MP |
---|
![]() |
20 May 2012, o 11:30 |
akatsuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dosyć mam już powoli tego mojego szajsunga
![]() Planuję powrót do prostego telefonu. Mam okazję przedłużyć umowę i za grosze jest właśnie nokia c5 5mp, co o niej możecie powiedzieć? Mniej więcej coś tam już czytałem. Telefonu używam głównie do dzwonienia, pisania. Czasem nawigacja. Zależy mi też na baterii ;d Powoli już mam dosyć tego, że wychodzę gdzieś z domu a telefon woła, że ma słabą baterię ![]() Chyba się nadaje do takiego użytkowania, co nie? ![]() |
Last post |
![]() |
![]() |
20 May 2012, o 11:33 |
mikas1996 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najlepiej jakby HitFan się wypowiedział bo on ma c5. Od siebie mnie powiedzieć że jest to telefon z dobra bateria, szybkim systemem oraz prostota obsługi.
|
![]() |
![]() |
20 May 2012, o 12:15 |
ramzes234 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mi sie bardzo podoba. Ma 256 ram i to chyba najwiekszy atut. Napewno nie bedzie wolal ze ma za malo. Podobno ma kiepski ekran slabe katy widzenia sa.
|
![]() |
![]() |
20 May 2012, o 12:20 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ramzes234 wrote: Podobno ma kiepski ekran slabe katy widzenia sa. C5-00 ma właśnie taki kijowy ekran. Nie wydaje mi się, żeby do 5MP dawali coś lepszego ![]() |
![]() |
![]() |
20 May 2012, o 12:37 |
HitFan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hmm... C5. Powiem tak bateria, bo widzę, że to ważne. Po półtorej roku bateria przy non-stop online +muzyka + SMSy wytrzymuje 6h max. Nówka potrafiła wytrzymać dzień (czyli od 7 rano do 23) z takim 8h online, a reszta muzyka, esy gry. Ogólnie dobry wynik. Jeśli nie siedzisz non-stop na necie to 2-3dni wytrzyma. Kolejna sprawa. Ekran. Obie C5-00 mają ten sam Ekran, który jest nienajlepszy. Ma słabe kąty widzenia i w słońcu bardzo słabo widać. Nadrabia to dość fajną odsłoną Symbiana. Mamy pasek kontaktów, i w przypadku 5MP, również kilka rozwiązań z E-Series takich jak temat trybu gotowości "aktywny", który ma powiadomienia o nowych wiadomościach, czy nieodebranych połączeniach na dole i nie ma dzięki temu popup'u. Jest aplikacja "Tryby", która pozwala mieć 2 pulpity z dwoma odmiennymi konfiguracjami i rożnymi tapetami, oraz oddzielny motyw dla każdego trybu. Kalendarz z ES jest. wyszukiwanie kontaktów na pulpicie. Ć5 chodzi bardzo sprawnie, a 5MP ma 2x więcej RAMu od zwykłej, dzięki czemu nie będzie żadnych błędów o braku pamięci. Aparat powinien robić zdjęcia na poziomie Nokii 500.
Telefon wbrew pierwszym wrażeniom jest wytrzymały ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
20 May 2012, o 12:45 |
ramzes234 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wie ktoś ile ta 5 mp ma ramu wolnego?
|
![]() |
![]() |
20 May 2012, o 12:52 |
IuDeX ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
6h?!
![]() |
![]() |
![]() |
20 May 2012, o 13:17 |
IuDeX wrote: 6h?! ![]() Tak od rana (9) do teraz non-stop muzyka, gg i esy i już mam 5/7, czyli jakieś 40%. Ale moja bateria jest ogólnie strasznie zajechana |
![]() |
![]() |
20 May 2012, o 13:29 |
akatsuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czyli przy kilku, kilkunastu smsach dziennie i czasem jednej czy dwóch krótkich rozmowach bateria wytrzyma więcej niż 3 dni? Czy nie da rady? :p
|
![]() |
![]() |
20 May 2012, o 13:51 |
Powinna dać radę. W tym telefonie strasznie żre baterie połączenie internetowe 3,5G. Bez niego moja Nokia wytrzymuje od piątku popołudnia do poniedziałku rano
![]() Ale to wtedy telefon leży i ew. raz na jakiś czas SMS. |
![]() |
![]() |
20 May 2012, o 14:15 |
ZiomalMarcin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
HitFan wrote: Tak od rana (9) do teraz non-stop muzyka, gg i esy i już mam 5/7, czyli jakieś 40%. Masz mniej. Symbian źle liczy wskazania baterii. |
![]() |
![]() |
20 May 2012, o 14:28 |
jak jest poniżej 7 kresek to jest poniżej 50%
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Page 1 of 1 [ 12 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests |
Board index » Strefa Główna » Dyskusje o telefonach » Opinie o modelach |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)