Co można powiedzieć o telefonie? Ogólnie jest on po prostu świetny, gdyż posiada wszystko, co jest dla mnie ważne. Jest funkcjonalny, szybki i stabilny, a w stosunku do jego możliwości jego cena jest niezwykle atrakcyjna. I ten piękny design.

Co do codziennego użytkowania... O rozmowach czy SMS nie będę się rozpisywał, bo jest tak jak wszędzie (no, może napiszę tyle, że ma wygodną klawiaturę). Wi-Fi ma dobry zasięg i spisuje się całkiem przyzwoicie, choć czasem denerwuje mnie efekt "podwójnego przeładowywania się stron" w standardowej przeglądarce. Ciekawych aplikacji jest naprawdę masa - przez te kilka lat Symbiana S60v3 stworzono ich mnóstwo. Można spokojnie zmienić czcionkę, uruchamiać patche ROM, więc o funkcjonalność i wygląd nie narzekam. Co do osób psioczących na mały ekran - jak nie widzisz, to kup sobie lupę albo dotykowiec. Jak dla mnie po przesiadce z 3110c wyświetlacz był naprawdę wystarczająco duży i bardzo czytelny. Z wad mogę wymienić ścierający się chromowy NaviKey oraz tragiczne gumowe przyciski boczne + włącznik, które z czasem się wciskają i nawet przedziurawiają. Ale tak to większych wad nie stwierdzono. Co jak co, ale ten telefon szczerze mogę polecić, mimo iż nowością już nie jest.