Pasjonaci grający w popularnego Minecrafta raz po raz udowadniają, że z klocków zbudować da się wszystko. Co powiecie na wyjątkową Nokię Lumia 920 stworzoną w tej grze przez naszego rodaka?
Dla niewiedzących - Minecraft to produkcja charakteryzująca się archaiczną grafiką, w której gracze za pomocą przeróżnych sześciennych bloków mogą tworzyć niemal dowolne konstrukcje. Gokuroyu, Polski fan stawiania klocków, przeniósł Nokię Lumia 920 do wirtualnego świata. Trzeba przyznać, że z zadania wywiązał się celująco.
W opisie filmiku autor napisał:
14 dni zajęło mi zbudowanie tej Nokii Lumia 920 w Minecrafcie. To moja pierwsza duża budowla. Wymiary: 200x109x17 bloków. Mam nadzieję, że się podoba. Download save:
Co najfajniejsze, Gokuroyu zbudował także wnętrze telefonu! Możemy tam znaleźć m.in. bibliotekę (pamięć wewnętrzną), dyskotekę (Nokia Music), czy jednostki aparatu z ręcznie otwieraną przysłoną. Wygląda to rewelacyjnie!
Co prawda nie jestem fanem Minecrafta, lecz w tym przypadku mam chęć wstać i złożyć oklaski twórcy tego dzieła. Mam nadzieję, że nie jest to jego ostatni projekt.
He was going to do the iPhone 5 but he figured he could take his time because in 3 years the new iPhone will still look the same. jimwade1985 22 godz. temu 37
mc9, w prostych słowach autor z początku miał zamiar zrobić iPhona, lecz wydedukował, że skoro za 3 lata nowy iPhone będzie wyglądać tak samo wolał zbudować coś oryginalnego, zamiast żenującego produktu Apple.