![]() |
Register | Login |
Site Rules
• FAQ
• Search • Contact
Portal • Blog • Wiki • Chat |
Board index » Strefa Główna » GSM Zone » Nowości & Ciekawostki |
Previous topic | Next topic Page 1 of 2 [ 23 posts ] Go to page 1, 2 Next |
Print view |
Write comments | Post new topic |
Nokia ma w planach tabletofon z Windows Phone - może być ciekawie! |
---|
![]() |
18 Apr 2013, o 20:50 |
pawelooss ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W tej chwili osoby szukające dla siebie tabletofona, nie mają wyboru — musi to być Android, gdyż do tej pory nie powstało żadne urządzenie tego typu z innym systemem operacyjnym. Wg doniesień może to się zmienić za sprawą Nokii, która może dołączyć do producentów tabletofonów.
![]() W związku z aktualizacją GDR3, która będzie dostępna dla Windows Phone 8 pod koniec tego roku odniosłem wrażenie, że za sprawą lepszej obsługi większych ekranów będziemy mogli się spodziewać za jakiś czas paru tabletofonów korzystających z Windows Phone. Nie musiałem długo czekać, gdyż już teraz mówi się o fińskim odpowiedniku Galaxy Note’a II. The Financial Times donosi, że tabletofon Nokii będzie charakteryzował się wymiarami zbliżonymi do Galaxy Note II, lecz nie większymi. Mówi się o pięciocalowej przekątnej, lecz sądzę, że Nokia pokusi się o większy ekran. Jak na urządzenie tego typu, nie zabraknie niezwykle szczegółowego wyświetlacza FullHD (którego obsługę przez WP umożliwi aktualizacja GDR3). Głównym konkurentem dla Nokii będzie Galaxy Note II i niewydany jeszcze Note III. Nie sądzę, by łatwo było stworzyć produkt z taką siłą przebicia, który mógłby się zbliżyć wynikami sprzedaży do urządzeń Samsunga. Być może Nokia postara się przyciągnąć klientów jakąś wyjątkową cechą nieoferowaną przez konkurencję, jak np. aparat PureView o ogromnej rozdzielczości. Na razie są to jednak domysły, gdyż więcej informacji na temat tabletofonu Nokii jeszcze nie ma. Źródło: dailymobile.pl |
Last post |
![]() |
![]() |
22 Apr 2013, o 17:23 |
Romland ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kafelki są spoko. Przynajmniej nie trzeba dokonywać wyboru pomiędzy głupią masą launcher'ów.
|
![]() |
![]() |
22 Apr 2013, o 17:36 |
jonny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kto powiedział, że na innych systemach trzeba? Nic nie jest obowiązkowe, a możliwość wyboru alternatywy tylko dodatkowo cieszy.
|
![]() |
![]() |
22 Apr 2013, o 18:16 |
jonny wrote: ... a możliwość wyboru alternatywy tylko dodatkowo cieszy. W takim razie Ty się nie cieszysz i jesteś smutny ? |
![]() |
![]() |
22 Apr 2013, o 18:30 |
Nie, niby dlaczego miałbym być?
![]() [ Dodano: 22 kwi 2013, o 18:26 ] Wybrałem iPhone'a nie po to by mieć wybór, to oczywiste. Są inne korzyści, jednak z jailbreakiem możliwości mam co niemiara, więc to też mnie dodatkowo cieszy. ![]() To jednak nijak się ma do Twojego postu o tym, że nie trzeba dokonywać wyboru, tak jakby jakiekolwiek zmiany po zakupie smartfona z Androidem były obowiązkowe. [ Dodano: 22 kwi 2013, o 18:30 ] Po prostu słaby argument, nic więcej. |
Last edited by jonny on 22 Apr 2013, o 18:27, edited 2 times in total. |
![]() |
![]() |
23 Apr 2013, o 15:35 |
Może, jestem z nielicznych co wybrali WP na tym forum, ale wolę jeden stały styl z różnymi wersjami kolorystycznymi, niż 20 różnych launcherów do wyboru, z których ponad połowa nie grzeszy stabilnością.
|
![]() |
![]() |
23 Apr 2013, o 16:25 |
Chwila, ale to wina systemu czy launcherów firm trzecich?
![]() |
![]() |
![]() |
23 Apr 2013, o 18:05 |
wook ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
android sam w sobie jest niestabilny wywala np. funkcja system android przestała działać
|
![]() |
![]() |
23 Apr 2013, o 18:09 |
W ciągu roku użytkowania miałem tak tylko raz, i tylko przez to, że pracowałem na niestabilnym ROMie. ^^ Zresztą, trzeba pamiętać, że nie ma systemu w 100% stabilnego.
|
![]() |
![]() |
23 Apr 2013, o 22:07 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jonny, ale przecież gimbaza musi mieć zainstalowane sryliard aplikacji i gier.
![]() |
![]() |
![]() |
24 Apr 2013, o 00:15 |
bombel201, mi na tabie dopiero co odebranym z serwisu (po wymianie pamięci NAND) wywalało taki komunikat.
|
![]() |
![]() |
24 Apr 2013, o 06:54 |
bombel201 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ku*** gc to zwykle gowno, a że ty właściciel tej imitacji tabletu jeszcze nie pojąłeś to twoja sprawa
![]() |
![]() |
![]() |
24 Apr 2013, o 07:39 |
bombel201, wiem że GC to gówno (dlatego pozbywam się go i mam zamiar kupić Nexusa 7 3G bo sprawia wrażenie solidniejszego niż tablety od samsunga) ale na świeżo uruchomionym sprzęci bez wgranego niczego poza aplikacjami producenta nie powinno się to zdarzać.
|
![]() |
![]() |
25 Jul 2013, o 20:25 |
Zdjęcie przedniego panelu tajemniczego tabletofonu Nokii...
![]() Quote: Nowa Nokia otrzyma ekran 6″ o rozdzielczości Full HD. Zostanie zaprezentowana po wypuszczeniu aktualizacji GDR3, a więc gdzieś pod koniec tego roku, lub z początkiem następnego. |
![]() |
![]() |
26 Jul 2013, o 04:09 |
Ernest05 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"android sam w sobie jest niestabilny wywala np. funkcja system android przestała działać" Kup chociaż galaxy nexusa, a później się wypowiadaj... Te hejty słabo Ci idą.
|
Top |
![]() |
Write comments | Post new topic |
Go to page 1, 2 Next Page 1 of 2 [ 23 posts ] Previous topic | Next topic |
|
Users browsing this forum: No registered users and 13 guests |
Board index » Strefa Główna » GSM Zone » Nowości & Ciekawostki |
© 2009-2023 Forum NokiaHacking.pl • Full version of site (Hi-Fi)