Ponieważ zakupiłem go w taki a nie inny sposób chcę przedstawić osprzęt który dostałem razem z nim

Zawartość Pudełka:
Po otwarciu pudełka ukazuje nam się nasz cud miód telefonik

NOKIA N73:

W pudełko znajdują się takie duperele jak:
♦ AC-3E, Ładowarka (świetna sprawa

♦ AD-41, Adapter do słuchawek (który dokupiłem po jakimś czasie, ponieważ nie dostałem go w zestawie)
♦ HS-20, Słuchawki (nie testowałem, podobno jakieś badziewne)
♦ BP-6M, Bateria (której wyniki opiszę w dalszej części recenzji)
Wygląd telefonu:
Nokia wzorowała się na cegle konstruując n73, co było nie zbyt trafną decyzją.
Telefon ma opływowy kształt co jest plusem, minusem jest jego waga która wynosi 116g i malutkie klawisze w które czasem ciężko trafić. Obudowa nie jest wykonana z solidnego plastiku który niestety trzeszczy i pęka przy dłuższym użytkowaniu telefonu (jak widać na zdjęciu).
Moim zdaniem produkcja tej noki w aluminiowej obudowie załatwiłaby wszystkie problemy, lecz na swoją niekorzyść, zwiększyłaby wagę i tak ciężkiego telefonu.
Akcesoria:
Adapter:
Tu właśnie nokia odwaliła kawał dobrej roboty. Adapter jest poręcznym urządzeniem dzięki któremu można przewijać, zmieniać, włączać czy zatrzymywać utwory. Na szczęście nie zapomnieli o klawiszu odbierania rozmów, który wręcz jest niezbędny podczas drogi do szkoły czy pracy...

Bateria:
Tutaj pojawia się małe ale, gdyż telefon był używany i nie mogę stwierdzić ile ona faktycznie wytrzyma po sformatowaniu. Cieszę się ponieważ wytrzymuje mi do 2 dni umiarkowanego używania. Jestem zadowolony z jej osiągów które mi w zupełności wystarczają.

Słuchawki:
Na szczęście nie miałem styczności z oryginalnymi słuchawkami, gdyż dostałem jakieś podróbki bez adaptera.
Czemu "na szczęście"- Otóż całkiem nie dawno miałem chęć zakupić te słuchawki wraz z adapterem ale czytając komentarze na różnego typu forach zniechęciłem się do nich. Teraz używam słuchawek od SE z których jestem bardzo zadowolony

Ładowarka:
Chyba nie muszę opisywać działania??

No i na tym zakończę te nudne gadanie, więc przejdźmy do konkretów

System:
Nasza nokia jest wyposażona w symbiana 9.1 (s60v3).
Niestety nie posiada rewelacyjnych wyników co do pamięci operacyjnej, która wynosi (po starcie telefonu) zaledwie 20MB Ramu.
Cóż, został on tak zaprojektowany że te 20MB ramu w zupełności wystarcza w codziennym używaniu telefonu, lecz czasami potrafi się zawiesić

Aparat:
Więc, piszę i piszę jakie to dziadostwo z tej n73, i teraz będe musiał napisać coś o tym cudownym sprzęcie. Mając na myśli sprzęt, chcę Wam przedstawić 3,2MpX-lowy aparat w którym została użyta optyka Carl'a Zeiss'a która świetnie się sprawuje.
Grzech byłoby nie zrobić kilku fotek tym doskonałym aparacikiem

(Robiłem je na szybko no i wyszły jakie wyszły)

Multimedia:
Odtwarzacz muzyczny:
Na szczęście jest się czym pochwalić

Telefon zawiera 2 głośniki (jeden w dolnej części telefonu, a drugi w górnej), które dają świetny efekt stereo.
Firma nokia "pakowała" w głośność telefonu, a nie jakość co się odegrało po dłuższym czasie, gdzie głośniczki zaczynają charczą.
W starszym sofcie odtwarzacz telefonu wyglądał tak jak w E50, może podam przykład:

Po aktualizacji softu ukazuje nam się ładnie wykonany odtwarzacz muzyczny

(Narazie tyle udało mi się napisać, za jakiś czas dokończę recenzję a teraz puszcze ją w obieg

Bardzo proszę o wyrozumiałość, ponieważ jest to moja pierwsza recenzja która jak widać nie jest tak ładnie wykonana jak innych....