Przed targami MWC w sieci było mnóstwo informacji na temat domniemanych premier, ale niestety większość z nich okazała się zwykłą plotką. Mam tutaj na myśli, w szczególności, tablet internetowy oraz smartfona Lumia z mega dużym aparatem PureView. Chyba na ten drugi produkt większość czekała, prawda? Dzień po konferencji Nokii na MWC 2013. Jakie wrażenia?
Jednak nie ma co już gdybać, tylko skupmy się na tym co wiemy. Fiński producent zaprezentował dwa smartfony Lumia – Lumia 520 oraz Lumia 720. Pierwszy z tych modeli ma być najtańszym urządzeniem z Winodws Phone 8, ale przeznaczony na rynki rozwijające się. Z kolei Nokia Lumia 720 to przeciętny smartfon, ale, jak zapewnia producent, o zaawansowanych funkcjach fotograficznych. Nokia Lumia 720 ma matrycę 6,7 megapiksela i największa przesłonę w obiektywie – f 1,9. Smartfon pracuje pod kontrolą dwurdzeniowego procesora 1 GHz oraz 512 MB RAM. Wyświetlacz ma pokryty Gorilla Glass z ClearBlack. Oczywiście nie zabraknie typowych aplikacji producenta dla systemu operacyjnego Windows Phone 8.
Ponadto Nokia zaprezentowała dwa budżetowe telefony – Nokia 105 oraz Nokia 301. Szczególnie ciekawy jest ten drugi model, ponieważ ma zaawansowane funkcje aparatu – polecenia głosowe, seria zdjęć, czy panorama. Klient będzie mógł także kupić wersję z lub bez technologii Dual-SIM.
Z pewnością już każdy zastanowił się nad konferencją, pokazanymi urządzeniami i ma już wyrobione swoje zdanie. Czy ktoś jest zadowolony z produktów, które Nokia zaprezentowała? Bo większa część z Was jest zawiedziona…
Jak możecie to dajcie znać w komentarzu co sądzicie o tej konferencji? Podyskutujemy trochę. Dzień po konferencji Nokii na MWC 2013. Jakie wrażenia? Ale według mnie na premierę lepszego urządzenia niż Lumia 920 jest jeszcze nieco za wcześnie. Myślę, że nastąpi to na przełomie maja i czerwca (ciekawie czy się sprawdzi).
InfoNokia.pl
Pzdr