by Conrado967 » 14 May 2014, o 20:59
Skoro Cię to tak interesuje
...
Słucham raczej muzyki starszej sprzed lat 2000, ale z wyjątkami oczywiście. Najbardziej lubię nową fale lat 80, a także new romantic, cold wave, synthpop i po prostu rock i pop lat 80
, lata 90 to dla mnie świetna muzyka disco (tylko nie polo, bo w tym nie gustuje ;d), trance i kilka kawałków popowych tez oczywiście wpadnie
. W sumie chyba łatwiej będzie wymienić kilka zespołów: Ultravox, A flock of Seagulls, Killing Joke, Autograph, Depeche Mode, Daft Punk, Marek Biliński, Kino, New Order i długo by jeszcze wymieniać chyba ;d... Od czasu do czasu lubię posłuchać także troszkę "sztywniejsze" kawałki typu "Ballada 1" Szopena lub "taniec węgierski nr 5" Brahmsa albo największe utwory Franka Sinatry.
Ostatnią piosenką która mnie wzięło to Miami Night '84- Ocean Drive i niech was nie zwiedzie nazwa zespołu, bo utwór pochodzi z 2012 i czerpie garściami z syntezatorowych brzmień lat 80
... Miodzio. New Order- Someone like you tez mi siedzi w głowie.
No w sumie chyba wystarczy tego nudzenia, ale o muzyce czasem lubię pogadać, ale zdecydowanie bardziej wolę jej słuchać ^^.