by akatsuki » 13 Jul 2011, o 13:08
No to może ja się trochę wypowiem
Zakładam, że nie mam zamiaru wdawać się w dyskusje, nikogo obrażać itd. każdy może mieć swoje zdanie, odczucia tego się trzymajmy!
Po pierwsze to apel do wszystkich udzielających się w temacie z propozycjami co do wyboru telefonu. Jeśli macie zamiar coś komuś proponować to zachowajcie się przynajmniej tak jak to robi
boczkens, czyli profesjonalnie. Chłopak ma swoje zdanie i jako jedyny daje propozycje tak jak to powinno wyglądać. Jako jedyny napisał, jaki model by wybrał i opisał dlaczego. A Wy sobie możecie tylko nabijać posty, strzelaniem.. x8? Blade? nokia 3310? Tylko w czym to komu pomaga? Nie wiem jak autorowi, ale mi to w niczym nie pomaga, tyle to on sobie sam może znaleźć na necie, jaki telefon w jakiej cenie.. najśmieszniejszy post, jaki tu się znalazł to podawanie takiego szrotu jakim jest Monte za 300zł, co to ma wspólnego z tym tematem ja się pytam?
A więc, jak się już macie udzielać to piszcie co i dlaczego. Może powtórzę to jeszcze raz, ale napiszcie dlaczego!
A co do andro i symbiana. Nie jestem fanboyem ani jednego ani drugiego. Z symbianem miałem styczność zaledwie kilka dni na nokii 6110navi. Konkretnych powodów Wam nie podam, bo po prostu andek mi bardziej przypadł po prostu do gustu. Mam wrażenie, że bez żadnej szczególnej wiedzy mogę go bardziej spersonalizować (co do modyfikacji się nie wypowiem bo mnie to po prostu nie kręci), co trudniej mi było uczynić na symbianie. Tak jak piszę są to tylko moje osobiste odczucia, więc nie zarzucam ani nic konkretnego symbianowi, ani nie powiem co mnie aż tak bardzo urzekło w androidzie. W każdym razie cieszę się, że z symbianem jeszcze coś się dzieje, jak i z andkiem i myślę, że po dłuższym zaznajomieniu się nie miał bym problemów, żeby używać obydwóch systemów.
Co do bady to dla mnie sytuacja wygląda już dużo gorzej, ogranicza ona możliwości tego całego wava. Rozwijany pooowoli, mało aplikacji, ludzie narzekają nawet na brak porządnej przeglądarki internetowej. Specyfikacje telefon ma niezłe, ale system jednak trochę to ogranicza. Telefon na pewno ogólnie całkiem niezły, ale jak to w każdym modelu ktoś coś znajdzie żeby ponarzekać. Na pewno zależy też to od sposobu wykorzystania telefonu, do czego głównie nam służy itd.
Jak wiadomo, można znaleźć człowieka, który będzie narzekał na każdy model który mu pokażemy, a drugiemu każdy z tych modeli się spodoba - bo całkiem inaczej z nich będzie korzystał i miał inne wymagania.
Także podsumowując, wyrażajcie się jaśniej panowie